Nová tahovka Fort Triumph
Novinka Nová tahovka Fort Triumph

Nová tahovka Fort Triumph

Michal Jonáš

Michal Jonáš

Platformy Windows PC Linux Linux Apple Mac

Když se XCOM potká s Heroes of Might and Magic. Je i demoverze.

Reklama

Tomuto novému dílku byste vůbec nevěřili, že ho vytvořili pouze tři šikovní izraelští vývojáři s menším přispěním několika dalších tvůrců. Studio Cookie Byte Entertainment z Tel Avivu na právě vydané a velmi zajímavé akční tahové strategii ze středověkého fantasy světa Fort Triumph pracovalo skoro čtyři roky. Strategie Fort Triumph byla poprvé představena v roce 2016, načež o rok později úspěšně prošla Kickstarterem. Ke konci 2017 tvůrci spustili uzavřenou betu pro podporovatele, rok na to fázi předběžky na Steamu, načež nyní hra vyšla ve finální plné verzi.

 

Nová tahovka Fort Triumph

 

Jak vidno, hra si bere inspiraci z konceptu taktických tahových bitek série XCOM, které pasuje do středověkého fantasy světa rytířů, kostlivců, goblinů a magiků ve stylu řady Heroes of Might and Magic. Hra se vlastně velmi podobně ovládá jako překvapivě docela solidní tahová sci-fi strategie Corruption 2029, o níž jsme informovali zde a jejíž recenzi najdete tady. Fort Triumph se ale rozkročuje ještě více, takže do jedné kampaně kombinuje putování a průzkum po procedurálně generovaném světě, výstavbu městeček a hradů, vylepšování hrdinů v RPG duchu a souboje s chytrým využitím fyziky a prostředí. Hru si můžete znesnadnit permanentní smrtí a jako protagonisty si postupně vybíráte až ze čtyř frakcí: lidí, goblinů, kostlivců a lesních trollů.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=1-JPJ17DvKE[/embed]

 

Při boji lze např. na nepřítele porazit strom, zavalit ho šutrákem nebo ho skopnout ze skály, což je spolu s chladnými i střelnými zbraněmi a kouzly v žánru tahovek velmi osvěžující. Není ani divu, že novináři i hráči Fort Triumph vesměs velmi chválí. Ve hře vedete družinu čtyř neohrožených hrdinů v boji proti invazi goblinů a zlých sil, které mají se zdejším královstvím své plány. Hrát lze kampaň na 15-20 hodin, nebo režim bitek Skirmish (i lokálně 2 proti sobě v režimu Hot Seat). Muziku složil Marco Antonini, který spolupracoval na hudbě např. pro Star Wars Jedi: Fallen Order či seriál Domek z karet. Fort Triumph koupíte za 20,99 EUR (cca 570,-) na Steamu. K dispozici je i demoverze pro všechny platformy

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama