Nová trať, Mercedes F1 a mikrotransakce v Gran Turismu Sport
Gran Turismo Sport Novinka Nová trať, Mercedes F1 a mikrotransakce v Gran Turismu Sport

Nová trať, Mercedes F1 a mikrotransakce v Gran Turismu Sport

Marek Tvrdý

Marek Tvrdý

6
Platformy PlayStation PlayStation 4

Nová aktualizace přinesla zajímavý obsah.

Reklama

Po týdnech náznaků ze studia Polyphony Digital jsme se týden před závěrečnou třetí sezónou letošního šampionátu FIA dočkali další aktualizace. K překvapení mnoha fanoušků tvůrci přeskočili číslo 1.22 a vydali rovnou aktualizaci 1.23, která se se svou velikostí 3,5 GB stala doposud největší aktualizací pro tuto hru.

V minulých týdnech jsme měli možnost vidět několik náznaků, které nás měly připravit na novou trať „Circuit de Sainte-Croix“ se 6 různými rozvrženími o celkové délce 9477 metrů s převýšením 44 metrů. Na jezdce čeká 19 zatáček a rovinka o délce 915 metrů. Jde o originální trať vycházející tematicky z okolí jezera Sainte-Croix, které se rozkládá v oblasti Provence na jihu Francie. K dispozici jsou 3 různé podoby označené A, B a C. U každé z podob je k dispozici i opačný směr.

Kromě nové tratě jsme se i tentokrát dočkali nových vozidel. Mimo malé Hondy S660 a formule Mercedes F1 se jedná o auta, která jsme mohli řídit již v předchozím díle. Avšak Honda Beat konečně dostala prémiové zpracování, neboť v předchozích dílech se jednalo o model z dob PS2 označovaný jako "standard".

  • 2002 Daihatsu Copen Active Top (N100)
  • 1962 Ferrari 250 GTO CN.3729GT (Gr. X)
  • Ford GT LM Spec II Test Car (Gr. 3)
  • 2015 Honda S660 (N100)
  • 1991 Honda Beat (N100)
  • 1991 Mazda 787B (Gr. 1)
  • 2017 Mercedes-AMG F1 W08 EQ Power+ (Gr. X)

Dosud bylo u závodních kombinéz a přileb možné změnit pouze barvu. Nyní na ně lze také aplikovat polep a přizpůsobit si tak vzhled řidiče pro focení v režimu Scapes. Konečně tak může váš řidič mít stejné polepy, jako vaše vozidlo.

Do režimu scapes byla přidána kolekce „Scény obsahující lidi“, speciální sekce míst vhodných pro umísťování jezdců. Kromě toho budou v režimu Scapes přidána další místa do kolekce „Tokijský vnější okruh (Chiba)“.

Do režimu „GT League“ budou přidány následující 3 závody:

  • K Cup lehké váhy (Začátečnická liga) - Závod třídy kompaktních vozů, které jsou dostupné jen v Japonsku, poháněných motory o objemu 660 ccm.
  • Festival nostalgie (Amatérská liga) - Překrásný design a úžasný zvuk. Slavné vozy doby minulé opět pohromadě.
  • Mercedes AMG Grand Prix (Profesionální liga) - Závod vozů F1 W08 EQ Power+, s nímž Lewis Hamilton dosáhl v sezoně 2017 na vítězství.

Kromě toho budou přidána nová kola k následujícím závodům: F150 přežití Raptora (Začátečnická liga), Výzva pro vozy s pohonem všech kol (Amatérská liga), Vision Gran Turismo Trophy+ (Profesionální liga) a Porsche Cup (Vytrvalostní liga). Do režimu „Zkušenosti z okruhu“ bude přidána trať Circuit de la Sarthe.

Bohužel aktualizace není dokonalá a přináší z jistého pohledu poněkud zbytečné mikrotransakce. Vozy s cenou nižší než 2 000 000 herních kreditů si totiž kromě standardních nákupů ve hře budete moci od 2. srpna také zakoupit přímo v obchodě PS Store. Jedná se tedy o 218 vozidel a nabídka PS Store se tedy docela "zaplevelí".

Jako obvykle ceny jsou velmi přestřelené a po aféře s mikrotransakcemi v GT6 je docela překvapující, že toto Sony udělala. Přitom je tomu přesně rok, co tvůrce série Kazunori Yamauchi na dotaz ohledně mikrotransakcí odpověděl jednoduché "No". Nicméně tato odpověď se mohla týkat verze hry v době vydání.

Na druhou stranu musíme vzít fakt, že všechna vydaná auta i tratě byly zdarma a kupovat je za reálné peníze nemusíte. V případě konkurence či starého GT5 jste za přídavky v DLC platit museli. Pakliže nemáte zájem nakupovat auta z PS Store, ve hře je možnost tuto funkci vypnout.

Nová trať, Mercedes F1 a mikrotransakce v Gran Turismu Sport

Gran Turismo Sport si můžete koupit na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama