Nová vlajková loď NVIDIE na prvních obrázcích
Novinka Nová vlajková loď NVIDIE na prvních obrázcích

Nová vlajková loď NVIDIE na prvních obrázcích

David Bernard

David Bernard

51
Platformy Windows PC

GeForce RTX 3080 sází na neotřelou konstrukci i design.

Reklama

Na hardwarový server Videocardz unikly vůbec první fotografie chystaného grafického high endu společnosti NVIDIA - GeForce RTX 3080. O úniku informoval server Wccftech na svém twitteru. Původním zdrojem je web Chiphell, ze kterého jsem ale příliš nevyčetl. Jelikož nebylo nic oficiálně potvrzeno, s největší pravděpodobností se jedná o prototyp. Nová řada grafických karet - RTX 3000, by měla vyjít během letošního podzimu. Více konkrétních detailů se pravděpodobně dozvíme na konferenci Computex, která byla z června přesunuta na konec září.

Při prvním pohledu na RTX 3080, zaujme převážně výrazný design a celkové zpracování. PCB karty může poněkud zmást. Důvodem je osazení obousměrných ventilátorů. Jeden se nachází nahoře a druhý vespod karty. Zajímavé je taktéž žebrování chladiče. Heat sink, sloužící pro odvod tepla je zakřivený, což se jen tak nevidí. Výkonově by se měla nová vlajková loď NVIDIE pohybovat znatelně nad současnou GeForce RTX 2080 a mírně pod výkonem GeForce RTX 2080 Ti. Karta bude s největší pravděpodobností osazena 8 až 16 GB vRam a 256-bitovou sběrnicí.

Během podzimu mají na trh vstoupit také konkurenční grafické karty od společnosti AMD, u kterých jsem zvědav obzvláště na high endové modely, které by RTX 3080 mohly konkurovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama