Novinky o železe #14 - nezničitelný notebook a výkon nových Intel procesorů
Novinka Novinky o železe #14 - nezničitelný notebook a výkon nových Intel procesorů

Novinky o železe #14 - nezničitelný notebook a výkon nových Intel procesorů

David Jiránek

David Jiránek

Samsung má špičkový monitor, ale na maximum ho zvládnou jenom grafiky od AMD.

Reklama

Novinky o pořádném hardwarovém železe přinesly za uplynulý týden například nástřel frekvencí nových procesorů. Raptor Lake Refresh má přinést frekvence až 6 GHz, což sice nevypadá na první pohled tak úžasně. Ostatně se to od špičkových čipů čekalo. Jenže tuto metu pokoří už celkem dostupný model z rodiny Core i7. Je navíc možné, že Intel překvapí a na 6 GHz dosáhne také u hráčů oblíbené série Core i5. Nechme se překvapit.

Přesuňme se ke grafikám. Revize napájecího konektoru pro RTX série 40 už vám nezapálí barák. Roztavení nehrozí ani při špatném zapojení. Kdo tudíž čekal s pořízením, nyní může s čistým svědomím kupovat. AMD na druhou stranu slaví titul jediné značky, která dokáže rozhýbat nový monitor od Samsungu na plný potenciál. Lidí, kteří doma mají double 4K monitor na 240 Hz bude ale poskromnu.

LG vstupuje do sféry ohebných displejů. Mobilní divize už před pár lety zavřela, ale notebooky stále jedou. Gram Fold je prakticky tablet, který přehnete napůl. Nebo notebook s velký displejem. Dáte za něj pálku, jak jinak.

Novinky o železe #14 - nezničitelný notebook a výkon nových Intel procesorů

Nechybí ani recenze. Podívali jsme se na Asus ROG Strix Scope II 96. Číslovka na konci předesílá layout. V čem 96% rozložení spočívá? Všechny klávesy zde máte, ale mezery nenajdete. Na zoubek jsme se podívali také grafice Radeon RX 7800 XT v provedení od Asus TUF. Už tradičně jde o špičkový chladič.

Na závěr zde máme téměř nerozbitný notebook od Panasonic. Výstižný název Toughbook FZ40 si můžete vzít na stavbu, do lesa a prakticky kamkoliv, kde očekáváte nehostinné podmínky. Ani pád ze 2 metrů tento stroj nezaskočí. Tak možná ideální noťas pro méně šikovné? Více v recenzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama