Novinky o železe #6 - trik na ušetření pro vlastníky AMD grafik a nové skříně
Novinka Novinky o železe #6 - trik na ušetření pro vlastníky AMD grafik a nové skříně

Novinky o železe #6 - trik na ušetření pro vlastníky AMD grafik a nové skříně

David Jiránek

David Jiránek

Nový týden opět přinesl řadu hardwarových novinek. Microsoft nabízí možnost opravit si gamepad z pohodlí domova a vyzkoušeli jsme čínský operační systém.

Reklama

Letní okurková sezóna nám v oblasti hardwaru pokračuje. Nové herní železo přesto na PCTuningu testujeme a nechybí ani pár novinek. Hned na začátku týdne se objevily další fotky chladiče pro zrušenou RTX 4090 Ti. Nvidia chtěla pro grafiku vyrobit speciální chladič se třetím větrákem uprostřed.

Mezitím se německý magazín ComputerBase.de pustil do testování grafik od všech tří velkých hráčů. Tentokrát ale nešlo o měření výkonu, nýbrž příkonu. AMD grafiky mají i bez zátěže vysoký odběr, avšak jedním nastavením lze spotřebu snížit i o více jak 80 %.

Microsoft přišel s užitečnou možností zakoupit si náhradní díly pro váš gamepad. Nervákům, kteří po hře zahazují ovladač přes celou místnost, se bude tato možnost hodit. Microsoft ovšem zdůrazňuje, že je zapotřebí šikovnost.

Z novinek můžeme zmínit také nové počítače Alienware Aurora R16. Herní značka Dellu konečně přišla s praktickou skříní, jejíž objem se vůči minulé generaci nemění, ale vnější rozměry doznaly zmenšení. Jde tak o mnohem praktičtější skříň.

Pokud se po nové skříni poohlížíte, koukněte na recenzi MSI MEG PROSPECT 700R od kolegy Petra Kupského. Nejde jen o nudnou bednu, tahle má totiž integrovaný displej. K čemu je dobrý zjistíte v článku.

Samozřejmě nechybí ani kuriozity. Tentokrát jsme se podívali na OpenKylin 1.0. Jde o exotický systém z Číny, který slouží jako alternativa k Windows. Vychází z Ubuntu a Windows 11 na povrchu kopíruje opravdu věrně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama