Nový datadisk pro World of Warcraft oznámen
WoW Novinka Nový datadisk pro World of Warcraft oznámen

Nový datadisk pro World of Warcraft oznámen

David Bernard

David Bernard

28
Platformy Windows PC Apple Mac

Vstříc dobrodružství se tentokrát vydáme na křídlech draků.

Reklama

Dnes v 18:00 našeho času bylo oznámeno v pořadí již deváté rozšíření pro kultovní mmorpg World of Warcraft, tentokrát s podtitulem Dragonflight. Společně s dračími letkami Azerothu se vydáme na nový kontinent Dragon Isles, abychom jim pomohli bránit jejich domovinu. Otrovy přímo srší elementální magií a živoucí energií Azerothu, světa, kterým putujeme již osmnáct let. Čeká nás poměrně velké množství změn a v redakci jsme opravdu zvědaví, zda-li se dříve tak populárnímu titulu podaří obnovit dnes již téměř ztracenou slávu.

Kombinace rasy a povolání

Vůbec poprvé v historii "WoWka", nám vývojáři servírují kombinaci nové hratelné rasy spolu s povoláním. Řeč je o Dracthyr Evokerovi, který, stejně jako Worgen, může volit mezi humanoidním vzezřením a více primální drakonickou formou. Evoker bude dostupný jak pro Alianci, tak i pro Hordu. Pro sžití s novou postavou bude k dispozici speciálně vytvořené herní intro. Evoker disponuje dvěmi specializacemi - Devastation a Prerservation. Zatímco první se zaměřuje na kombinaci ohnivých kouzel a útoky ostrými drápy, druhá využívá magii života pro léčení spolubojovníků. Evoker je tedy DPS i Healer.

Dračím jezdcem snadno a rychle

Novým systémem v datadisku Dragonfligh, je možnost stát se dračím jezdcem. Během putování po Dragon Isles bude možné získat čtyři unikátní a upravitelné draky (na což tvůrci kladou veliký důraz). Dle všeho budou k dispozici miliony kombinací. Za pomoci nových leteckých technik bude možné postupně pilovat své jezdecké schopnosti. Časem se jako hráči budeme zlepšovat a gravitace spolu s výdrží bude čím dál tím menším problémem. Na maximální úrovni bude možné sbírat tzv. ancient glyfy a vylepšovat tak talentový strom daného draka. Pro tento systém je připraven i endgame obsah, který bude odemykat další možnosti úprav. Na papíře to zní jako solidní zpestření, ale uvidíme, jaká bude realita.

Vzhůru na nový kontinent

Dragon Isles jsou prastarou domovinou dračích letek Azerothu. Při události zvané The Great Sundering, vymizela z ostrovů magie a dračí kontinent se uložil ke spánku. A to spolu se starými křivdami a hrozbami. První zónou je The Waking Shores. Jako hrdinové se na pozvání samotné Alexstraszy pokusíme pomoci Wrathionovi dobýt citadelu černé letky ze spárů nepřítele. Ohn´ahran Plains křižují mocné kentauří kmeny Maruuk - odvěcí přátelé zelené letky. Po smrti Ysery je ale budnoucnost nejistá. V The Azure Span nalezneme archivy modré letky. Území se táhne od tuskarrských vesnic přes lesní tundru až k zasněženým vrcholkům. Kmeny gnollů a furbolgů zde žijí od nepaměti. Thaldraszus je obdivovaným sídlem Aspektů a jejich letek. Tyčí se jako zářivý maják uprostřed dračího království. Velkou úlohu zde hraje bronzová letka, která dohlíží na tok času. Poslední zónou je Forbidden Reach. Na tomto místě trénoval Neltharion své elitní bojovníky - Dracthyry. Po velké bitvě byla oblast nicméně opuštěna a nyní, po návratu nepřítele, opět ožívá.

Klasika, změny a Wrath of the Lich King Classic.

Tak jak je již zvykem, dojde i v novém datadisku k navýšení maximální úrovně. Tentokrát se level zvedne z šedesáti na sedmdesát. Obnovou prošly systémy talentů a profesí (ty by měli být znatelně důležitější). Uživatelské rozhraní dostane v Dragonflight novou podobu. Bylo na čase, ale domnívám se, že většina hráčů používá tzv. addony a vzhled si upraví na míru. Samozřejmostí jsou nové dungeony a raidy. Aktuálně víme o následujícím: Neltharus - pevnosti černé letky, navštívíme dříve neprobádané komnaty Uldamanu a budeme bránit tzv. Life Pools, které patří červené letce.

Nový datadisk pro World of Warcraft oznámen

Jakožto dlouholetý hráč World of Warcraft musím říci, že se mi představení nového datadisku absolutně nelíbilo. Trailer na rozšíření byl naprosto "nemastný, neslaný", nová rasa nezajímavá a nové lokace generické. Jediná věc, která mne zaujala, je systém vylepšování draků. "WoWku" dochází dech a je to vidět na každém kroku. Ale třeba se pletu a datadisk se vydaří. Zatím mne ale nechává naprosto chladným. Datum vydání nebylo oznámeno, ale předpokládá se, že Dragonflight spatří světlo světa nejdříve v zimě 2022. Spolu s oznámením nového rozšíření došlo i na Wrath of The Lich King Classic. Ten by měl vyjít ještě letos.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama