Nový Prince of Persia ve vývoji?
Prince of Persia Novinka Nový Prince of Persia ve vývoji?

Nový Prince of Persia ve vývoji?

Michal Jonáš

Michal Jonáš

21
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox One

Plus Assassin's Creed: Ragnarok a nový Tom Clancy's Splinter Cell.

Reklama

V srbské filiálce Ubisoftu, jež se nachází v Bělehradě, proběhla interní vývojářská konference, na níž měl být přítomným účastníkům promítnut rychlý padesátivteřinový sestřih na příští léta připravovaných titulů z portfolia tohoto francouzského distribučního a vývojářského domu.

První hrou, která se ve videu objevila, byl Prince of Persia: Dark Babylon. Tento dvanáctý díl princátkovské série má příběhem navazovat na šesté dějství Prince of Persia: The Two Thrones z roku 2005 a má se odehrávat v alternativní dystopiánské verzi slavného starověkého města Babylónu, které reálně leží uprostřed dnešního Iráku.

 

Nový Prince of Persia ve vývoji?

 

Princ je nyní daleko starší a zkušenější, přičemž úhlavním nepřítelem má být jeho vlastní temná osobnost přicházející z jiné časové dimenze. Hra je vyvíjena na konzole PS4 a X1 s tím, že se později dostane i na novou generaci PS5 a XX (Xbox Series X). Nový princ je prý směrován na vydání až v příštím roce.

Naposledy předminulý rok sérii prozatím zakončila mobilní minihra Prince of Persia: Escape, zatímco poslední velký díl Prince of Persia: The Forgotten Sands vyšel již před deseti lety. Nový Prince of Persia: Dark Babylon se má oficiálně představit na letošní únorové akci Sony PlayStation Meeting 2020 věnované hlavně budoucí konzoli PS5.

 


 

Na stejné akci by se podle prosáknutých informací měl objevit také nový osmý díl Tom Clancy's Splinter Cell. Jenže to také může být ta dříve oznámená hra pro virtuální realitu, jíž by měl Ubisoft připravovat pro platformu Oculus. Nicméně minulý rok se objevil jiný titul pod kódovým názvem Tom Clancy's Splinter Cell: Echoes, jenž by měl být již plnohodnotným klasickým dobrodružstvím s kampaní pro jednoho hráče + online kooperací a multiplayerem.

 

Nový Prince of Persia ve vývoji?

 

Příběh by měl v tomto případě volně navazovat na poslední Tom Clancy's Splinter Cell: Black List z roku 2013. Každopádně přídomek Echoes Ubisoft již jednou použil u své grafické novely, která doprovázela vydání black listu ve stejném roce. Nový Tom Clancy's Splinter Cell má přikvačit znatelně dříve než Prince of Persia, a to v průběhu letošního roku. Opět by o něm mělo něco zaznít na akci Sony PlayStation Meeting 2020.

 


 

A nakonec na konferenci měl rezonovat také nový dvanáctý velký díl Assassin's Creed: Ragnarok, jehož příjezd je i podle mnohých indícií letos prakticky jistý, a to na konzole PS4, PS5 a později X1 i XX. Opět by mělo dojít k oficiálnímu ohlášení na letošní velké PS5 prezentaci toho 12. února, přičemž jak jste jistě u nás již četli, je známo konkrétní datum vydání 29. září letošního roku. Když se tyto průsaky potvrdí, tak nový vrah vyjde jen dva roky od poslední dvojice titulů Assassin's Creed: Odyssey a Assassin's Creed: Rebellion.

 

Nový Prince of Persia ve vývoji?

 

Jestli se všechny ty zmíněné hry nakonec veřejně potvrdí a odprezentují, bude mít Ubisoft na příští dvouletku vskutku impresivní nabídku svých nejlepších AAA značek. Jelikož se ale mají všechny zjevit na akci PlayStationu, očekávám v jejich podání nějakou kulišárnu pro tyto konzole, např. určitou exkluzivitu, možná časovou, možná jen obsahovou.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama