Nový Steam Deck máme čekat nejdříve za dva roky
Novinka Nový Steam Deck máme čekat nejdříve za dva roky

Nový Steam Deck máme čekat nejdříve za dva roky

Filip Svoboda

Filip Svoboda

8
Platformy Windows PC

Valve nechce navyšovat výkon na úkor výdrže baterie.

Reklama

Pierre-Loup Griffais, jeden z důležitých vývojářů Steam Decku, prozradil magazínu The Verge, že v nejbližších letech se nástupce handheldu od Valve nedočkáme. Vylepšený stroj podle něj dorazí nejdříve na konci roku 2025, možná později.

„Je pro nás důležité, aby Deck nabízel vývojářům pevně stanovený výkon a zpráva pro zákazníky byla jasná - na každém Decku lze hrát stejné hry. Změnu úrovně výkonu proto nebereme na lehkou váhu a chceme tak učinit pouze v případě, že dojde k dostatečně významnému nárůstu,“ vysvětluje.

„Zároveň nechceme, aby se vyšší výkon podepsal na energetické účinnosti a výdrži baterie. Neočekávám, že bude takový skok možný v příštích několika letech, ale stále pečlivě sledujeme inovace v architekturách a výrobních procesech, abychom zjistili, kam se věci ubírají,“ dodává.

Právě výdrž baterie je společně s kvalitou obrazovky podle Griffaise nejpalčivější místo Steam Decku, které by měl nástupce adresovat. Vývojářova slova zároveň nevylučují variantu, že by se zařízení mohlo dočkat podobných vylepšení jako třeba Nintendo Switch bez navýšení výkonu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama