O Playstation 5 je obrovský zájem
Novinka O Playstation 5 je obrovský zájem

O Playstation 5 je obrovský zájem

Martin Pritula

Martin Pritula

49
Platformy PlayStation PlayStation 5

Konzole se v mnoha velkých řetězcích vyprodala do hodiny.

Reklama

Ke spuštění předobjednávek PlayStationu 5 došlo teprve před několika hodinami, ale velké obchodní řetězce již hlásí vyprodáno, čemuž jistě napomohla i velmi chaotická situace, neboť mnohé obchody spustily předobjednávky mnohem dříve, než správně měly.

Konzole je v současnosti beznadějně vyprodaná v řetězcích Walmart, Target a Bestbuy.

Je tedy velmi pravděpodobné, že se letos na mnohé zájemce vůbec nedostane – a to navzdory vyjádření šéfa PlayStationu Jima Ryana, podle něhož má Sony mnohem více konzolí, než tomu bylo při vydání PS4 v roce 2013 (tehdy jich údajně bylo 7,5 milionu).

Ještě dříve došlo k vyprodání digitální verze konzole, jejíž množství má být ve srovnání s diskovou mnohem nižší – tomu jistě napomohla velmi atraktivní cena.

Celá situace je tedy mimořádně nešťastná – obzvlášť když vezmeme v potaz dřívější vyjádření Sony, která fanoušky ujišťovala, že o spuštění předobjednávek dají vědět s dostatečným předstihem. Ten kvůli předčasnému předprodeji v mnoha obchodech ve výsledku čítal jen několik desítek minut.

Na sociálních sítích se mezitím vyjádřil jeden ze zástupců obchodu Xzone, že objednávky budou upřednostňovat podle času jejich zadání (a nikoliv např. podle platby předem).

Uvidíme, zda to tak budou mít i ostatní. Každopádně skutečnost, že máte někde zadanou objednávku, zatím není garance, že se na vás opravdu dostane hned v první vlně.

Obrovský zájem ve světě a opatření v souvislosti s karenténou ještě mohou do listopadu ledacos změnit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama