O souhře otce a syna v God of War
God of War Novinka O souhře otce a syna v God of War

O souhře otce a syna v God of War

Yurris CZ

Yurris CZ

10

Cory Barlog a Jeet Shroff se rozpovídali o Atreovi, zveřejněn byl také nový trailer.

Reklama

Jedním z hlavních rysů nového God of War je bezesporu Kratův synek Atreus, naše pravá ruka při cestě epickým příběhem. Muž, jenž byl u zrodu značky a kreativní ředitel Santa Monica Studio, Cory Barlog, se také rozpovídal o zasazení malého parťáka do příběhu. Rodina je Coryho důvod pro změnu. Tím, že se Kratovi vloží do rukou zodpovědnost za jiný život, může postupně vzniknout jemnější a sympatická povaha samozvaného boha války, čímž se násobí dramatický potenciál pro děj.

„Atreus je zrcadlem, které na Krata svítí, neustále mu dává najevo, že se musí změnit. Atreus se snaží v otci probudit lidskost, Kratos bude muset přijít na způsob, jak vše přijmout a vstřebat. Podstatou hry není zachraňovat Atrea, bude naší pomocí, nikoli přítěží", říká Cory Barlog pro PlayStation Blog.

Vytvoření užitečného parťáka obnášelo obrovské úsilí celého týmu a spoustu zkoumání. Hlavní gameplay designér Jeet Shroff prozradil, že pro něj byla velkou inspirací Elizabeth z Bioshock Infinite a Ellie z The Last of Us. Nebojte, Atreus vás „neokrade“ o zabití, jen vždy bude Krata doplňovat v tom, co právě dělá.

Cory si je rovněž plně vědom faktu, že většina hráčů se zrovna dvakrát na malého pomocníka netěší. Nemusíme se prý obávat, nikdo z vybraných lidí, kteří měli možnost si hru zkusit, na něj nic nenamítal a drtivá většina si Atrea hned oblíbila. Na závěr se Cory pochlubil pocitem, že přidání syna a komplice v boji proti bytostem severské mytologie je jeden z nejlepších nových prvků celé hry. A my souhlasíme!

Pokud jste ještě nečetli naše dojmy, můžete to napravit zde. God of War vychází 20. dubna exkluzivně pro PlayStation 4 s českými titulky. Hru si můžete předobjednat v našich obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk, kde navíc jako bonus obdržíte set dvou tematických skleniček.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama