O zábavu na prázdniny je postaráno, vychází Valkyria Revolution
Valkyria Revolution Novinka O zábavu na prázdniny je postaráno, vychází Valkyria Revolution

O zábavu na prázdniny je postaráno, vychází Valkyria Revolution

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Hra nakonec vyjde pro PS4, Xbox One a PS Vitu až 30. června.

Reklama

Valkyria Revolution měla podle posledních zpráv vyjít někdy v druhém kvartále tohoto roku. Sega konečně odhalila finální termín, který v Evropě připadl na 30. června. Takže ano, svým slovům společnost dostála, i když je to hodně na hraně.

Co se týče platforem, tak si Valkyrii Revolution budeme moci zahrát na konzolích PlayStation 4 a Xbox One, kde půjde hra koupit nejen v digitální ale i krabicové podobě, ale také na PS Vitě. Tady se bohužel musíme s krabicovkou rozloučit, protože kapesní verze se bude prodávat pouze digitálně.

V Evropě by měli všichni zájemci o krabicové verze pro PlayStation 4 a Xbox One (kteří si hru předobjednají, plus omezené množství prvních kupujících), dostat navíc ještě soundtrack s 12 skladbami. Je to bohužel jen chabá náplast za předobjednávky v Americe, které jsou odměněny Vanargand Edition hry, pojmenované po specializované anti-Valkyrií jednotce vojáků. Součástí této edice je kovový odznak s insigniemi elitního týmu, soundtrackem od Yasunori Mitsudy (vytvářel hudbu třeba pro Chrono Trigger nebo Stellu Glow) a vše bude zabalené ve speciální krabičce.

Příběh hry Valkyria Revolution se odehrává po proběhlé revoluci, kdy se musí elitní jednotka vojáků Jutlandu Vanargand postavit a porazit říši Ruzi a hlavně zastavit Valkyrie, které na bojišti rozsévají mezi řadovými vojáky smrt. Tato anti-Valkyrií četa je naštěstí vybavena účinnými zbraněmi, používajícími manu a také dokáže v boji proti této děsivé hrozbě používat kouzla, fungující díky krystalům ragnite.

Jednotka se skládá z vojáků, kteří jsou vůči ragnite velmi odolní a dokonce se k nim přidá i jutská princezna Ophelia. Princezna cítí za svou zemi odpovědnost a tak odpoví na volání do zbraně a pokusí se svým dílem přispět k osvobození těch, kteří trpí pod tyranií Ruzi. Bohužel velící důstojník Vanargandu Amleth Grønkjær, patrně skrývá před ostatními strašlivé tajemství. Nikdo tak vlastně neví, jestli je to přítel nebo nepřítel země, kterou přísahal chránit.

Valkyria Revolution tak není pouze další epizodou legendární série Valkyria, ale úplně nová hra s novými postavami, novým světem a také novými herními mechanismy. Původní statické tahové bojiště se změnilo a je teď zaměřené více na konkrétní akce, kde můžete na blízko vytvářet devastující komba, smrtící útoky na dálku nebo se strategicky přesouvat a měnit tak průběh bitvy ve svůj prospěch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama