Obsidian chystají Pillars of Eternity 2: Deadfire
Obsidian Novinka Obsidian chystají Pillars of Eternity 2: Deadfire

Obsidian chystají Pillars of Eternity 2: Deadfire

LakilukCZ

LakilukCZ

14

Hra nás zavede přesně tam, kde skončila první část.

Reklama

Po dopoledním úniku přichází studio Obsidian s oficiálním oznámením Pillars of Eternity 2: Deadfire. Pro pokračování izometrického RPG mají za cíl získat 1,1 milionu amerických dolarů v kampani na serveru Fig. Crowdfunding běží teprve pár hodin a už se podařilo vybrat 20 procent z celého částky. Není tak pochyb o tom, že se vše zadaří i tentokrát.

Obsidian mají s komunitním financováním velké zkušenosti. Pro původní Pillars of Eternity vybrali téměř 4 miliony z požadovaných 2,25 milionu. Nemluvě o Psychonauts 2 a Wasteland 3.

Pillars of Eternity 2: Deadfire bude přímé pokračování jedničky. Začne tam, kde první díl skončil. Zatím se podívejte na první screenshoty a pokud jste původní Pillars of Eternity dohráli, můžete si přečíst i předešlou novinku, kde je jeden spoiler.

Původní zpráva

Kdo pečlivě sleduje herní scénu, určitě zaznamenal zvýšený pohyb na Twitteru studia Obsidian. To mělo dnes v 19:00 představit nový projekt. My už ale víme, že to bude Pillars of Eternity 2: Deadfire. Polygon vydal svůj článek nedopatřením moc brzo a nenechavá komunita na Redditu si toho bleskově všimla a Brian Fargo z Obsidianu ještě stihl zavtipkovat.

Pokud nemáte dohráno původní Pillars of Eternity, tak pozor. Následující odstavec obsahuje spoilery.

Hra nás zavede přesně tam, kde skončila první část. Kamenná socha, která tak dlouho ležela pod naší pevností Caed Nua, ožívá. Stane se tělem boha Eothase, který nám tuto dlouho budovanou pevnost zničí a nás nechá na pokraji smrti. Abychom zachránili svoji duši a získali odpovědi na otázky. Svět bohů a smrtelníků totiž stojí na pokraji chaosu. Ve hře budeme cestovat po souši i po vodě, prozkoumávat nová prostředí a spoustu dalšího.

Celá hra pak bude financována crowdfundingovým portálem Fig. Cíl tvůrců je vybrat 1,1 milionu dolarů (zhruba 27,5 milionů korun). Nemáme strach, že by se to nepodařilo, vždyť první díl tehdy vybral dokonce 4 miliony dolarů. Jakmile bude kampaň spuštěna, budeme vás na Zingu informovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama