Obsidian končí s free-to-play hrou Armored Warfare
Armored Warfare Novinka Obsidian končí s free-to-play hrou Armored Warfare

Obsidian končí s free-to-play hrou Armored Warfare

Faldmen

Faldmen

22

My.com však nic neruší a má v plánu hru dokončit.

Reklama

V sobotu ředitelé společností Obsidian Entertainment a My.com oznámili, že ukončují svoji spolupráci na hře s názvem Armored Warfare. Toto zakončení sice nebylo vyloženě přátelské, nicméně proběhlo absolutně ve vší slušnosti. Rozdílné vize zainteresovaných stran začaly mít negativní dopad na hru samotnou, a tak nezbylo nic jiného než aby vývojáři slavných RPG titulů vyklidili pole.

Co se tedy stalo a koho za to vinit? O tom se rozpovídal na Redditu uživatel Gatotribe, který na Armored Warfare spolupracoval s lidmi z Obsidian a My.com jako konzultant v oblasti designu. Podle něj na celé věci mají svůj díl viny všechny tři strany. Ano tři. Máme tu totiž již zmíněné studio Obsidian Entertainment spolupracující s My.com a tím třetím, bohužel nejmocnějším článkem je MailRU Group, která je mateřskou firmou společnosti My.com.

Chyba ze strany Obsidianu byla prý ta, že neměli dost odvahy prosadit vlastní názory a vize. Tento fakt mohlo zapříčinit to, že údajně potřebovali nutně peníze, které jim MailRU Group nabídla. Ze strany My.com toho moc nebylo, jelikož nad projektem neměli téměř žádnou moc a zřejmě ani příliš velkou kontrolu. Jim můžeme údajně poděkovat za špatné servery a podobné problémy.

Dostáváme se k poslednímu, MailRU Group. Kde jen začít? U toho, že chtěli hru směřovat pro ruský trh? Že absolutně nereagovali na zprávy od vývojářů ohledně herních mechanik, které jsou potřeba opravit, a místo toho chtěli alfa verzi hry vydat rovnou za hotovou hru? Problémů bylo více. Největším z nich byl však fakt, že Mail RU Group přímo vyžadovala kopii známé hry World of Tanks, která však měla být okopírovaná tak, aby je nikdo z Wargaming nemohl žalovat.

„Tady, přesně toto je ten moment, o kterém můžeme říci, že Armored Warfare umřelo." Napsal Gatotribe na Redditu. A co bude dál? Lidé z Obsidianu jsou tedy mimo hru. Dle vyjádření Yuriho Maslikova, ředitele ve věcech publikačních, by měli v My.com na hře pokračovat a fanouškům vzkazuje, že všechny plány a veškerá jejich podpora bude pokračovat. Jak reálně ovlivní odchod Obsidianu hru samotnou se dozvíme až v následujících týdnech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama