Od základu až po to nejlepší. Vybíráme ideální notebook od MSI v Black Friday akci
Novinka Od základu až po to nejlepší. Vybíráme ideální notebook od MSI v Black Friday akci

Od základu až po to nejlepší. Vybíráme ideální notebook od MSI v Black Friday akci

Inzerce

Inzerce

Platformy Windows PC

Za notebook dnes můžete utratit opravdu různorodé částky.

Reklama

Za notebook dnes můžete utratit opravdu různorodé částky. Laptopy s obstojným výkonem a specifikacemi dnes začínají na hranici patnácti tisíc korun, za nejlepší stroje naopak zaplatíte téměř desetkrát víc. Spolu s MSI si proto ukážeme pět modelů rozdělených podle ceny a představíme si jejich klíčové specifikace.

Nejlevnější notebooky lze sehnat i za cenu okolo deseti tisíc, nicméně těm byste se měli, pokud možno, vyhnout. Za malý příplatek totiž v nejlevnější kategorii dostanete o dost více výkonu, kvalitnější zpracování a celkově lepší specifikace. Náš výběr proto startuje s modelem MSI Modern 15 A5M-265CZ na ceně 14 990 korun. Středobodem tohoto notebooku je 6jádrový procesor AMD Ryzen 5 5500U, 16 GB RAM a rychlý 512 GB SSD disk připojený skrze M.2 PCIe.

Od základu až po to nejlepší. Vybíráme ideální notebook od MSI v Black Friday akci

Vzhledem k osazení úsporným procesorem a baterií o kapacitě 52 Wh jde o stroj s dlouhou výdrží. Díky rychlému disku a slušné porci RAM se nemusíte bát ani multitaskingu. Samozřejmě se nejedná o kovaný herní stroj. Oproti tomu váha 1,6 kilogramu a kompaktní rozměry vzhledem k 15,6palcovému displeji přímo vybízejí k přenášení do práce nebo do školy. Tento stroj ocení každý méně náročný uživatel, který potřebuje dokončit kancelářskou práci. Nechybí slušná porce konektorů včetně rychlého USB-C 3.2 Gen 2 a možnost upgradovat RAM i úložiště.

Pro hráče MSI Modern 15 moc zajímavý nebude, zejména kvůli absenci dedikované grafiky. Tu najdou v modelech MSI Katana GF66 11UE-808CZ a MSI Alpha 15 B5EEk-204CZ. Oba notebooky jsou si cenou velmi podobné a liší se tak kromě jména zejména osazenou grafikou a procesorem.

Od základu až po to nejlepší. Vybíráme ideální notebook od MSI v Black Friday akci

Fanoušci zeleného týmu, tedy Nvidie, sáhnou po modelu MSI Katana s GeForce RTX 3060. Tuto grafickou kartu s podporou pro ray tracing a DLSS doplňuje procesor Intel Core i5 11400H s šesti jádry.

MSI Alpha 15 pro změnu využívá sladěné komponenty od AMD. Hlavní roli zde hraje grafika Radeon RX6600M a procesor Ryzen 5 5600H s rovněž šesti jádry. V tomto případě bude notebook osazený těmito konkrétními komponenty rychlejší například při renderování.

Od základu až po to nejlepší. Vybíráme ideální notebook od MSI v Black Friday akci

V obou případech dostanete velmi podobné stroje. Mezi společné specifikace totiž patří nejen velikost úložiště (512 GB NVMe SSD), ale také 16 GB RAM na frekvenci 3200 Mhz, FullHD displej s frekvencí 144 Hz nebo váha okolo 2,3 kilogramů.

MSI Alpha 15 s AMD komponenty nabídne větší 90 Wh baterií, Katana zase umožňuje nabíjení i skrze USB-C. Cena za MSI Alpha 15 startuje na 25 990 korunách, za Katanu si připlatíte tisícovku navíc. V obou případech dostanete herní notebook schopný plynule rozjet nejnovější hry na střední detaily. Kompetitivní hráči mohou myslet i na 144 FPS v titulech jako Counter-Strike nebo League of Legends.

Pro náročnější hráče tu máme MSI Vector GP66 12UGS-631 CZ. Tento herní notebook rozhodně není žádné ořezávátko, pohání ho totiž Nvidia GeForce RTX 3070 Ti (150 W) v doprovodu procesoru Intel Core i9 12900H. Maximálnímu výkonu dopomáhá i MUX Switch umožňující přepnout pouze na dedikovanou grafiku. Za svoje peníze tak dostanete maximum výkonu.

Od základu až po to nejlepší. Vybíráme ideální notebook od MSI v Black Friday akci

Další specifikace Vectoru notebooku zahrnují QHD displej s obnovovací frekvencí 165 Hz, 1 TB SSD a 16 GB RAM. Baterie má kapacitu 65 Wh a mohlo by se zdát, že jde o relativně zbytečný údaj u takto výkonného notebooku. Jenže MSI Vector není žádný obří stroj, naopak váží pouze 2,38 kilogramu a v batohu moc místa nezabere.

Za cenu 51 990 korun tak dostanete značně výkonnější stroj schopný rozjet hry na vysoké detaily při více jak 60 snímcích za sekundu. Zároveň jde stále o kompaktní laptop vhodný na cesty a na náročnou práci. Střih videa, editování fotografií a renderování půjde s Vectorem jako po másle.

Na závěr zde máme něco speciálního. MSI Titan GT77 12UHS-014CZ si většina z vás asi nekoupí. Pro koho ovšem cena nehraje roli, ten získá stroj bez kompromisů. Cena totiž startuje na více jak 119 tisících korun. Co za tuto nebeskou částku dostanete? Jen to nejlepší.

Od základu až po to nejlepší. Vybíráme ideální notebook od MSI v Black Friday akci

Nvidia RTX 3080 Ti (175 W) spolu s Intel Core i9 12900HX představuje absolutní výkonnostní vrchol v noteboocích. Titan je dále osazený novými DDR5 RAM o kapacitě 64 GB a 2 TB SSD. Třešničkou na dortu je pak 17,3palcový 4K displej s obnovovací frekvencí 120 Hz.

MSI Titan GT77 zvládne bez nadsázky vše, co po něm budete chtít. Hraní na maximální detaily, editace 4K videa, úprava fotek, 3D grafika, renderování a mnoho dalšího. Vrcholný model je chlazený čtveřicí ventilátorů, sedmi heatpipes a tělo skrývá šest výdechů pro odvod tepla. Přehřívání komponent tedy v žádném případě nehrozí.

Vynechat nelze ani mechanickou klávesnici s Cherry spínači. Na poměry notebooků jde stále o ojedinělou záležitost. Dále 99 Wh baterii, tedy s maximální možnou kapacitou. Tenhle notebook je prostě snem každého hráče, pro kterého desktop není možností. Za cenu 119 990 korun dostanete mistrovské dílo od inženýrů z MSI.

Zmíněné notebooky i řadu dalších modelů lze pořídit na webu MSI, kde navíc probíhá Black Friday akce. Mezi zlevněnými kusy naleznete nejen herní stroje, ale také výkonné laptopy do práce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama