Odbory žalují Segu: snaží se propustit 40 % našich členů
Novinka Odbory žalují Segu: snaží se propustit 40 % našich členů

Odbory žalují Segu: snaží se propustit 40 % našich členů

Filip Svoboda

Filip Svoboda

3

Společnost má přesouvat část práce do Evropy a Japonska.

Reklama

Americká Sega se má podle žaloby odborů snažit oslabit svoji odborovou organizaci Allied Employees Guild Improving SEGA (AEGIS) hromadným propouštěním jejích členů. Podle vyjádření AEGIS pro Game Developer má Sega usilovat o propuštění 40 % zaměstnanců, asi 80 lidí z 200 členů odborů.

Sega měla záměr oznámit zástupcům odborů v říjnu bez dřívějších náznaků přímo u jednacího stolu. Jen několik hodin poté sdělila zaměstnancům, že část prací z oddělení lokalizací a QA se přesune do evropských a japonských poboček společnosti.

„Podali jsme žalobu ve věci porušování pracovních postupů, abychom poukázali na jednání Segy. (...) Takové nezákonné jednání jí neprojde. Vyzýváme ji, aby všechny přechodné zaměstnance zaměstnala na dobu neurčitou a v dobré víře se vrátila k jednacímu stolu. Jiná spravedlivá alternativa neexistuje,“ zní vyjádření odborů.

Odbory Segy fungující od letošního jara nemají obdoby. S asi 200 členy jde o největší americké herní odbory vzniklé napříč odděleními. Těmi je vedle výše zmíněných QA a lokalizace také marketing nebo live-service a product development. AEGIS požaduje například zvýšení platů a konec pravidelných přesčasů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama