Oddworld: Soulstorm v pohybu na PS5
Oddworld: Soulstorm Novinka Oddworld: Soulstorm v pohybu na PS5

Oddworld: Soulstorm v pohybu na PS5

Michal Jonáš

Michal Jonáš

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Největší hra ze světa Oddworldu nevyjde na žádný xbox.

Reklama

Z mého pohledu je velká škoda, že si američtí vývojáři Oddworld Inhabitants dávají s novými díly své plošinovkové ságy Oddworld tak načas. Zatímco mezi první pěticí her byla prodleva maximálně čtyři roky, doposud posledního dějství Oddworld: New 'n' Tasty! jsme se dočkali v roce 2014 až po devíti letech čekání!

Sice mezi tím tvůrci znovu vydali své dva starší tituly jako Oddworld: Stranger's Wrath HD (2010), Oddworld: Munch's Oddysee HD (2012) a balíček her The Oddboxx, ale to byly jen slabé náplasti na čekání na zbrusu nové dobrodružství. Jenom podotýkám, že nejméně dalších osm připravovaných titulů v různých fázích rozpracovanosti studio nakonec zařízlo a nebyly nikdy vydány!

 

Oddworld: Soulstorm v pohybu na PS5

 

Termín letošního roku (původně to měl být rok 2017) má stále uvedený připravovaný osmý díl Oddworld: Soulstorm, jako novodobá a podstatně rozšířená a upravená reinkarnace starého Oddworld: Exodus z roku 1998, nyní postavená na enginu Unity. Oddworld Inhabitants na této nové hře dokonce spolupracují s dalšími třemi americkými a kanadskými studii. Zajímavé, že Soulstorm vynechává platformy xbox, takže vyjde jen na PC (Epic Games Store) a na oba poslední playstationy.

Právě z PS5 je pořízeno následující čerstvé video s množstvím záběrů přímo z hraní, přičemž autoři uvádějí, že Soulstorm má být zdaleka nejdelší a světem nejrozsáhlejší a nejkrásnější hrou ze světa Oddworldu. Stále se bude jednak o logickou i akční plošinovku v prostředí, které tvůrci označují jako 2,9D, tedy ve dvou rozměrech, ale často v prostorové 3D perspektivě.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=eKcbxixI5uc&feature=emb_title[/embed]

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama