Odpovědi na nejpalčivější otázky ke hře Dune: Spice Wars
Dune: Spice Wars Novinka Odpovědi na nejpalčivější otázky ke hře Dune: Spice Wars

Odpovědi na nejpalčivější otázky ke hře Dune: Spice Wars

Ondřej Partl

Ondřej Partl

1
Platformy Windows PC

Budou mapy procedurálně generované? A jak to bude s podporou modderské komunity?

Reklama

Dune: Spice Wars je chystaná strategie od šikulů ze Shiro Games (Wartales, Northgard) a vydavatele v podobě společnosti Funcom, která byla oznámena na The Game Awards za pomoci ukázky, kterou naleznete níže.

Jestli vám nicméně titul unikl, tak vězte, že jde o real-time strategii se 4X elementy, kde půjde hrát za jednu z několika frakcí, mezi nimiž nebudou chybět Harkonnenové a Atreidové, s kterou se pokusíte ovládnout planetu Arrakis a tím získat kontrolu nad kořením.

Nedávno pak autoři na Steamu vydali delší článek, který zodpovídá ty nejpalčivější otázky ohledně samotného titulu (FAQ).

Ten tedy potvrzuje výše zmíněné informace, kdy ale třeba zjišťujeme, že nebudeme moci manuálně umisťovat budovy (kvůli velkému měřítku), přičemž autoři údajně nemají využívat žádné prvky z jejich předchozího hitu - Northgard.

Celkově se pak lze těšit na čtyři frakce při vydání, kdy během období předběžného přístupu přibude ještě pátá (později dorazí další).

Autoři se zároveň snaží zůstat co nejvíce věrní samotným knihám (proto jsou barvami rodu Atreidů zelená a černá), avšak jelikož jsou fanoušky předchozích her i deskoherních zpracování, tak se nejspíše neubrání ani vlivu z těchto děl. Ovšem stále se bude jednat o originální záležitost.

Odpovědi na nejpalčivější otázky ke hře Dune: Spice Wars

Také jsme zjistili, že jednotlivé mapy budou procedurálně generované, kdy si půjde upravit jednotlivé prvky, jako je velikost, síla větru či aktivita písečných červů. Dojde ale také na unikátní místa, která by měli poznat fanoušci knih.

Kampaň i multiplayer následně ve hře budou dostupné, avšak přibudou až v průběhu předběžného přístupu, takže si na oba prvky budeme muset nějakou dobu počkat.

Každopádně autoři zatím nepočítají s tím, že by v budoucnu vydali nějaká dodatečná DLC, případně podporovali modderskou komunitu, avšak pokud uvidí zájem, rozhodně to nevylučují.

Celý článek si můžete přečíst na tomto odkazu.

Odpovědi na nejpalčivější otázky ke hře Dune: Spice Wars

Hra v rámci předběžného přístupu vyjde v roce 2022 na Steamu.

Není však vyloučené, že se později podívá i na jiné platformy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama