Oficiálně: Digitální obchod na Playstationu 3 a Vitě v létě končí
Platforma PlayStation 3 Novinka Oficiálně: Digitální obchod na Playstationu 3 a Vitě v létě končí

Oficiálně: Digitální obchod na Playstationu 3 a Vitě v létě končí

Jakub Žežule

Jakub Žežule

13
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 3 PlayStation Vita Vita

Sony objasnila, jak to bude s dosavadními nákupy a PS Plus

Reklama

Pár dnů staré spekulace o brzkém zavření PS Store na platformách PS3 a Vita se bohužel potvrdily. Na PlayStationu 3 k němu má dojít 2. července 2021, na handheldu PlayStation Vita až 27. srpna 2021. Také zbývající možnosti pro nákup prostřednictvím systému PSP (PlayStation Portable) budou ukončeny, a to 2. července 2021. Sony to zdůvodňuje snahou o soustředění zdrojů na PS4 a PS5.

Dobrou zprávou je, že na PS3, PS Vita a PSP bude stále možné stahovat veškerý obsah, které jste si už zakoupili. Sony ve zprávě, kterou rozeslala uživatelům, přímo uvádí:

• Obsah, který vlastníš, si můžeš do svého systému PS3, PS Vita nebo PSP stáhnout prostřednictvím obrazovky Seznam ke stažení na daném zařízení.

• Pokud sis koupil crossbuy balíček PS3 / PS Vita a stáhl sis pouze verzi na PS3, nebo PS Vita, musíš si verzi na druhé zařízení stáhnout ještě před uzavřením obchodu PlayStation™Store na dané platformě.

• Videoobsah, který vlastníš, můžeš steamovat na PS3, PS4 nebo PS5 prostřednictvím aplikace My Videos nebo na mobilní zařízení pomocí aplikace PlayStation™Video.

• Tituly získané prostřednictvím členství v PlayStation®Plus si i nadále budeš moci stahovat a hrát, a to po celou dobu svého členství.

Společnost nadále upřesňuje, že pokud vám v peněžence na účtě zůstanou nepoužité peníze, budete je moci využít pouze na zakoupení titulů pro PS4 a PS5. Po zavření obchodu sice bude možné skrze PS3,Vitu a PSP vyzvedávat hry a uplatňovat karty PS Plus, ovšem nikoliv dárkové poukazy s pěněžními prostředky.

Z rozhodnutí o zavření obchodu sice radost nemáme, ale velmi se nám ulevilo, že o zakoupený obsah nepřijdeme. Tedy alespoň prozatím. Do léta každopádně nezapomeňte promyslet, co vás na daných platformách minulo. Připomínáme, že na Vitu i PS3 lze za drobný peníz zakoupit i legendární tituly z éry PSone.

Suikoden 2
Suikoden 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama