Ohrozí koronavirus vydání nového PlayStationu a Xboxu?
Novinka Ohrozí koronavirus vydání nového PlayStationu a Xboxu?

Ohrozí koronavirus vydání nového PlayStationu a Xboxu?

Ondřej Partl

Ondřej Partl

6
Platformy Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5

Nintendo kvůli němu má již nyní problémy s produkcí a dodávkou Switche.

Reklama

Nintendo nedávno oznámilo, že kvůli novému koronaviru s označením 2019-nCoV dojde ke zpoždění produkce a dodávky některých jeho produktů vyráběných v Číně, mezi nimiž nalezneme i populární hybridní konzoli Switch a povedenou hru Ring Fit Adventure.

Podle japonské společnosti by se tato zpoždění měla týkat pouze domácího japonského trhu, zatímco ostatní země by problém s dodávkami mít neměly. S tímto však příliš nesouhlasí analytik Daniel Ahmad z firmy Niko Partners, jenž tvrdí, že by se tato nepříjemnost mohla projevit i ve Spojených státech amerických.

Podle jeho slov je "Čína důležitou součástí výroby herního hardwaru, mobilů a jiných komponent", díky čemuž věří, že "bude ovlivněn kompletní dodavatelský řetezec, a to nejen u her".

Překážky nový virus předkládá i tvůrcum ze studia Virtuos, kteří mají na starosti Nintendo Switch verzi hry The Outer Worlds. Ti byli kvůli karanténě donuceni na nějaký čas zavřít dveře svých kanceláří, což má za následek odložení této konverze prozatím na dobu neurčitou.

Alespoň tedy hra nově vyjde i ve fyzické podobě.

Musíme tedy jen doufat, že koronavirus negativně neovlivní vydání nových konzolí od Sony a Microsoftu, jelikož jak všichni dobře víme, tak velká část produkce těchto firem se nachází právě v Číně. Tohoto se obává i investiční společnost Jefferies Group, která tvrdí následující:

"Videoherní odvětví v současné době vyrábí nebo začíná s výrobou nových produktů typu "jednou za několik let" pro prázdninové období roku 2020", z čehož vyplývá, že "nové konzole by mohly trpět problémy s dodávkami, v důsledku dlouhodobého narušení, ještě před jejich plánovaným vydáním".

Do vánoc je ještě daleko, ale těžko říct, jak rychle se povede krizi zažehnat a jaké do té doby narostou následky.

Zdroj: CNBC, WCCFTECH a PushSquare

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama