Online funkce v Personě 5
Persona 5 Novinka Online funkce v Personě 5

Online funkce v Personě 5

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

5

Plus nové obrázky a kódová označení hrdinů.

Reklama

Poslední vydání časopisu Famitsu nastínilo několik podrobnosti ohledně online možností Persony 5. Nečekejte ale žádný miltiplayerový deathmatch, jde spíše o pomoc při hraní a další drobnosti.

Hlavní online prvek Persona 5 je takzvaná Phantom Thieves Alliance. Jestli tuto funkci využijte nebo ne, je čistě na vás. Můžete si s ním užít trochu víc zábavy, ale nebude mít žádný vliv na příběh. V čem je tedy tahle funkce přínosná?

Třeba v boji. Váš spojenec totiž může být sražen k zemi a následně jej mohou vzít nepřátelé jako rukojmího. Pokud pak nesplníte požadavky, nebo selžete v jednání o záchranu, nebude už moci váš kamarád dál bojovat. Ale díky Phantom Thieves Alliance můžete získat v boji pomoc od ostatních hráčů.

Pokud vás při procházení dungeonů někdo načapá, bude se zvedat měřák ostražitosti Alertness Meter. Tím pádem se bude přiostřovat prostředí a vy budete muset být bdělejší. Když dosáhne maxima, může se stát, že už nebudete moci dál pokračovat. Snížit úroveň ostražitosti můžete tím, že nečekaně zaútočíte na nepřítele. A ačkoli zde najdete nepřátele, kteří v takovémto případě raději utečou, což zase zvedne ostražitost protivníků, může proti tomu jako prevence sloužit Phantom Thieves Aliance.

Během každodenního života ve hře můžete jako student střední školy, nebo když budete na brigádě, komunikovat s postavami, které s vámi jinak kooperují. Je to dobré pro zjištění, co dělali ostatní hráči přes den.

K dispozici bude také speciální funkce průzkumu, který ukazuje procentuálně odpovědi každého jednotlivého hráče na dotazy vznesené učiteli během vyučování.

Aby někomu nebylo líto, že je dnešní novinka bez videa, nabízíme vám krátké gameplay video, ve kterém Atlus demonstruje, co se v Personě 5 stane, když zůstanete trochu déle ve veřejných lázních. Našemu hrdinovi se zvedne krevní tlak a zhroutí se.

Na japonských internetových stránkách Persony 5 pak bylo vystaveno několik nových obrázků a jména Fantomových zlodějů společně s jejich přezdívkami. I když zde je autoři hry označují jako kódová jména a ne jako přezdívky:

Hlavní protagonista - Joker Ryuji Sakamoto - Skull Anne Takamaki - Panther Morgana - Mona Yusuke Kitagawa - Fox Makoto Niijima - Queen Futaba Sakura - Navi Haru Okumura - Noir

Na nových obrázcích pak můžete zjistit, že dostat se jde i ze zdánlivě bezvýchodné situace. Když už není vidět žádná úniková cesta, stačí pouze použít tlačítko s kolečkem a vyšplhat do bezpečí po zdi. Nebo přeskočit na lustr.

V boji můžete přímo ovládat i svou Personu dlouhým stisknutím tlačítka a srazit nepřítele na kolena. Pokud pak tímto krokem spustíte 1 More akci, můžete nepřítele lehce dorazit. Nebo aspoň zaútočit na jeho slabiny.

V některých případech dokonce budete moci zabřednout se Shadow do rozhovoru a když půjde vše dobře, může se takový Shadow stár vaší Personou.

Persona 5 vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a PlayStation 3 už 15. září a 14. února v Americe a v Evropě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama