Online světy GTA V a Red Dead Redemption 2 jsou moderními doly na zlato
GTA 5 Novinka Online světy GTA V a Red Dead Redemption 2 jsou moderními doly na zlato

Online světy GTA V a Red Dead Redemption 2 jsou moderními doly na zlato

David Křenek

David Křenek

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One PlayStation PlayStation 3 Xbox Xbox 360

Avšak není všechno zlato, co se třpytí?

Reklama

Čas letí jako voda a ačkoli se to nemusí zdát, tak megalomanské GTA 5 je tu s námi už šest let. Prodalo se více jak 110 milionů kopií a při životě jej stále drží především online svět, který je vývojáři neustále aktivně obohacován. Nedávno například v podobě kasína, které bohužel v našich končinách není dostupné. Vloni přibyl od slavných tvůrců z Rockstar Games druhý díl westernovky Red Dead Redemption, který byl „nečekaně “ opět úspěšný a pro jeho dlouhověkost ho začali tvůrci také oslazovat online obsahem. Teď tu však máme finanční vyhlídky těchto těchto online světů od samotných společností. Přesněji od Take-Two Interactive pod které spadá Rockstar Games a 2K Games.

Tyto firmy v pondělí zveřejnily svůj celkový čistý příjem po uzavření prvního čtvrtletí fiskálního roku 2020. Ten překročil 540 milionů amerických dolarů, jak uvádí GamesIndustry.biz. 60 % těchto čistých příjmu pochází právě z již zmíněných online nákupů v samotných titulech a z DLC. Kdo by také nechtěl mít ve svém herním bytě diamantovou toaletu že?

"Je to úžasné, GTA Online ve skutečnosti meziročně roste," řekl generální ředitel Take-Two Interactive Strauss Zelnick v rozhovoru s The Hollywood Reporter, ale nezapomněl na menšího bratra Red Dead Redemption 2. Tato hra má nyní na kontě přibližně 25 milionů prodaných kusů a Zelnick dodal, že režim online pro více hráčů „překročil očekávání“ a „stále nabývá na síle“.

Na další období má Take-Two několik slibný titulů: Borderlands 3, NBA 2K20, The Outer Worlds a WWE 2K20, což jsou čtyři vřele očekávané hry letošního podzimu. Čísla jsou to bez debat okouzlující, avšak ve vzduchu visí i nepříjemné vruby. Stále neexistuje oficiální vyjádření společnosti Rockstar North k tomu, že studio od roku 2009 do roku 2018 společnosti Tax Watch UK neplatilo daň z příjmu právnických osob . Dále jsou vývojáři GTA V kritizováni za to, že téměř veškerý zisk ze hry poslali svému hlavnímu vedení v USA, jehož součástí je Take-Two Interactive. HMRC (britská daňová, platební a celní správa) byla požádána, aby naléhavě prošetřila Rockstar North v Edinburghu, což by mohlo tyto oslavné doby napříč Atlantikem utlumit. To nás obyčejné hráče ovšem netrápí a s chutí jen vyhlížíme informace o novém dílu GTA. Že by návrat do Vice City, který je nejvíce zmiňován? Nebo úplně nové město v rámci této série? O tom se můžeme v klidu dohadovat, bez finančních postihů a soudních doher.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama