Oslavte Halloween s dvojicí her zdarma
Costume Quest Novinka Oslavte Halloween s dvojicí her zdarma

Oslavte Halloween s dvojicí her zdarma

Michal Jonáš

Michal Jonáš

7
Platformy Linux Linux PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One PlayStation PlayStation 3 Apple iOS Android Android Xbox Xbox 360 Apple Mac

Bubáci z Epicu nadělují halloweenské RPG a podmořský horor.

Reklama

Znovu jsme tu s pravidelným hlášením nikoli o zpoždění, ale o další dvojici kvalitního pařiva, kterou opět nenáviděný Epic Game Store rozdává zadarmo. A jelikož je dnes svátek strašidel Halloween, tak tou první hrou je vesele strašidelné RPG Costume Quest.

Tato hra od studia Double Fine vyšla již před devíti lety a v roce 2014 dostala svůj druhý díl. Příběh se právě točí kolem halloweenského večera, kdy se nově přistěhovaná dvojčata vypraví do okolí své čtvrti, aby se při koledování seznámila se svými sousedy a našla nové kamarády. Jenže přitom narazí na různé potvůrky, které jednoho sourozence unesou. Vy pak v roli toho druhého máte za úkol své dvojče najít a zachránit.

 

Oslavte Halloween s dvojicí her zdarma

 

Costume Quest dostával velmi dobré sedmičkové až osmičkové recenze, přičemž na jeho licenci dokonce vznikl komiks a rovnou několik animovaných seriálů. Ostatně scénář hry napsal slavný Tim Schaffer, jakožto spoluautor takových hitovek, jako jsou např. The Secret of Monkey Island či Psychonauti. Současná cena je na Epicu 7,99 EUR, tedy cca 200,-.

Druhou hrou v nabídce je podstatně hrůzostrašnější podmořský sci-fi horor Soma z roku 2015, jakožto prozatím poslední vydaný titul švédských Frictional Games, autorů sérií Amnesia a Penumbra. Soma se odehrává na podmořské výzkumné stanici PATHOS-II v roce 2104.

 

Oslavte Halloween s dvojicí her zdarma

 

Jako jeden z posledních přeživších na Zemi po nárazu komety se budete snažit přežít a utéci ze stanice, která je kromě poškození obývána podivnými bytostmi a stroji, jež řídí pomatená umělá inteligence. I Soma byla výtečně hodnocená hra, když dostávala známky kolem osmičky (naše recenze také 8/10). Její cena na Epic Game Store je 24,99 EUR, tedy nějakých 640,-.

Soma již byla na konci minulého roku součástí prosincové nadílky služby PlayStation Plus a ten samý měsíc ji v PC verzi navíc také rozdával obchod GOG.com, takže ji možná někteří z vás již bezplatně obdrželi před rokem. Pro ty ostatní je to ale stále dobrá nabídka.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama