OST #2.5: Zaklínač 2: Vrahové králů
Blogy čtenářů Článek OST #2.5: Zaklínač 2: Vrahové králů

OST #2.5: Zaklínač 2: Vrahové králů

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

Studio CD Projekt RED je v dnešní době takový malý zázrak. Tak trochu mi připomíná staré filmy, v nichž byli všichni vymydlení, adekvátně ustrojení a…

Reklama

Studio CD Projekt RED je v dnešní době takový malý zázrak. Tak trochu mi připomíná staré filmy, v nichž byli všichni vymydlení, adekvátně ustrojení a ke křivárnám se i záporáci uchylovali jen ve výjimečných případech. Důkazem budiž druhý Zaklínač, jenž je jedním z nejočekávanějších, ne-li nejočekávanějším RPG flákem tohoto roku, a kterého je možné pořídit skrze dceřinou společnost CD Projektu - GOG.com - což nemůžu jinak, než doporučit.

Po odklepnutí nezávazné(!) předobjednávky totiž dostanete přstup k celé řadě unikátních bonusů (high-res wallpapery, avatary, fotky ze studia atd.), mezi nimiž jsou i čtyři exkluzivní skladby z herního soundtracku. A nutno říct, že miluju každou jednu z nich!

Zaklínač 2: Vrahové králů

Skladatel/é: Krzysztof WierzynkiewiczStopáž: ??:??Zapamatováníhodné fláky: Jestli se celý OST ponese v duchu kvarteta zveřejněných skladeb, obávám se, že jich bude mnoho.

Za celý hudební doprovod bude zodpovědný dvorní skladatel, Krzysztof Wierzynkiewicz, otroky jehož neuvěřitelného nadání se stali už hráči prvního Zaklínače, stejně jako majitelé Bulletstormu, na němž ovšem spojil síly s neméně talentovaným Michalem Cieleckim. A ačkoliv soundtracky k oboum titulům hodnotím nadprůměrně, nahlodává mě příjemný pocit, že Wiedźmin 2 bude kopat úplně jinou ligu. Vyšší.

Čtyři zveřejněné skladby sází na osvědčené spojení multiinstrumentálního orchestru a chorálu, které ve výsledku válcuje vaše uši takovým způsobem, že by se i Hans Zimmer (minimálně na poli herní muziky, kde, ruku nasrdce, opravdu nepředvádí bůh ví co) mohl něco málo přiučit. Úderné rytmy a poddajné melodie dokonale tvarují hutnou fantasy atmosféru, která slibuje udržet vás během hraní maximálně soustředěné.

Na nějaké komplexnější hodnocení je samozřejmě ještě velice brzy (plnohodnotná recenze bude hned, jakmile to bude možné), avšak upřímně pochybuji, že by Krzysztof na ploše nějaké té hodiny (pouze odhaduji) výrazněji klopýtnul. Naopak, už zde ukazuje, že je schopný umně střídat hektické akční pasáže se sentimentálními motivy, jako stvořenými pro cut-scény. Především třetí skladba - název bohužel neznám - v tomto směru válí a díky dechberoucím posmutnělým smyčcům se velice rychle stala mojí oblíbenou.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama