Overland je nová tahová strategie
Overland Novinka Overland je nová tahová strategie

Overland je nová tahová strategie

Michal Jonáš

Michal Jonáš

2
Platformy Linux Linux PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One Apple Mac

Skupinka přeživších putuje postapokalyptickými USA.

Reklama

Malé a nezávislé studijko Finji, sídlící v Grand Rapids v americkém státě Michigan, vám asi moc neřekne. Jako dvoučlenné rodinné studio bylo založeno v roce 2006, pak rozpuštěno, aby se v roce 2014 zase obnovilo. V současnosti se v něm na plný úvazek tvorbě her věnují pouze 3 lidé, ale s Finji spolupracuje několik desítek šikovných tvůrců a designérů na volné noze, takže na jejich nové hře Overland se podílelo již 18 lidí, což na nezávislou hru není vůbec malé číslo.

 

Overland je nová tahová strategie

 

Možná znáte úspěšnou hříčku Night in the Woods, tak tu Finji distribuovalo a produkovalo. Overland je už 13. hrou, na kterou se Finji nějak podílelo, ale skoro všechno to jsou jen menší hříčky, nic velkého a drahého. Novinka Overland je tahová strategie umístěná do postapokalyptických Spojených států, v níž se staráte o malou skupinku přeživších. Ve hře musíte bojovat s hrůznými netvory, zachraňovat jiné přeživší a hledat zásoby jako palivo, zbraně a léky.

Hra před vás postaví mnoho nelehkých rozhodnutí, když se např. budete muset rozhodnout, jestli raději opravíte váš vůz, jenž jinak bude nepojízdný, nebo zdroje použijete na vyléčení vašeho psího společníka, který bez léku pojde. Co si vyberete? Každá takováto volba má mít v budoucnu vliv na váš další postup. Overlands je hra postavená na enginu Unity.

 

Overland je nová tahová strategie

 

Destrukci lidstva způsobila mimozemská entita, takže byste měli být co nejvíce potichu, protože nepřátele právě láká hluk. Každá úroveň, lokace a postavy, které potkáte, jsou náhodně generované, takže jakákoli další hra by měla být zase úplně jiným zážitkem. Hra zabere 1,3 GB dat na disku (stahuje se kolem 670 MB) a vyšla, či postupně vyjde na miriádu platforem: PC, Mac OS, Linux, PS4, Switch a X1. Overland je také součástí služby Apple Arcade.

Ceny podle platformy začínají na 21 EUR (cca 550,-), na PC hru distribuuje GOG a Steam. Na konzolích je Overland asi o 200,- dražší, než kolik stojí počítačová verze.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=FWvAzyeKrA0[/embed]

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama