Overwatch 2 čelí kritice kvůli vypnutému aim assistu v rámci crossplay
Overwatch 2 Novinka Overwatch 2 čelí kritice kvůli vypnutému aim assistu v rámci crossplay

Overwatch 2 čelí kritice kvůli vypnutému aim assistu v rámci crossplay

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

14
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Blizzard sáhl po netradičním řešení.

Reklama

Overwatch 2 je terčem kritiky kvůli řadě problémů. Nyní se na listu stížností objevil další prvek, se kterým má komunita problém. V rámci crossplay nefunguje hráčům na konzolích aim assist, což se jim samozřejmě nelíbí. Ve výsledku se však nejedná o až tak velkou novinku, jak by se mohlo na první pohled zdát. Už první Overwatch totiž dával možnost propojit se hráčům z PC a konzolí pouze tehdy, když se konzolisté rozhodli, že chtějí hrát s kamarády, kteří mají tento titul na PC. Jakmile ovšem došlo k připojení, v lobby jim byl automaticky odebrán aim assist. Vzhledem k tomu, že druhý díl této týmové střílečky vyloženě navazuje na původní koncept, nachází se toto zajímavé řešení Blizzardu i zde.

Staré hráče to tím pádem příliš nepřekvapí, pro řadu lidí hrajících na konzolích nemajících s Overwatch žádnou původní zkušenost je to však něco, co u stříleček úplně nečekají. Pro některé z nich je to těžko překonatelná překážka, zatímco jiní absenci aim assistu považují podle Redditu vyloženě za něco, co je znevýhodňuje oproti konkurenci. Jedním z hlavních problémů Overwatch 2 je v tomto ohledu pravděpodobně skutečnost, že každý hrdina se tu hraje odlišně a tím pádem není snadné optimalizovat asistenci tak, aby nepomáhala za určité šampiony příliš. Je však nutné podotknout, že k hraní s jinou platformou vás nikdo nenutí a v kompetitivním hraní je dokonce zakázáno.

Podle řady uživatelů bude však pro některé hráče toto řešení lepší variantou než crossplay mezi konzolemi a PC vyloženě zakázat, tak jako je tomu v Rainbow Six: Siege. A co si o této problematice myslíte vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama