Overwatch 2 trápí herní režimy „simulující znásilnění“
Overwatch 2 Novinka Overwatch 2 trápí herní režimy „simulující znásilnění“

Overwatch 2 trápí herní režimy „simulující znásilnění“

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Regulační možnosti Blizzardu jsou omezené.

Reklama

Overwatch 2 má za sebou divoký start, během nějž ho otestovalo více než 25 milionů lidí. Jelikož se jedná o víceméně čistokrevného nástupce prvního Overwatch přináší si některé prvky, jež bylo možné najít v původní hře. Krom absence aim assistu, v ní můžeme nalézt také uživatelské herní režimy. Většina je bezesporu neškodná, nalézt však mezi nimi lze i kousek Simulátor sexuálního napadení, který se od většiny dosti liší.

Jednomu z hráčů je v něm dán hrdina Cassidy (McCree), který stojí pouze proti ženským hrdinkám. Vybraný hráč je instruován hrou, aby srážel své oběti na kolena a následně se k nim přikrčil, což vede k tomu, že se v horní části obrazovky objevuje slovíčko znásilnění. Hrdinky jsou po tomto výkonu označeny za těhotné a následně se u nich objeví Torbjorn bot, který má simulovat dítě. Některým členům komunity Overwatch 2 se tento nechutný výtvor samozřejmě nelíbí a tak proti němu aktivně bojují.

Samotný Blizzard se k této situaci pro server PC Gamer vyjádřil takto: "Nevhodný nebo explicitní obsah nemá v naší hře absolutně žádné místo. Jakmile jsme se o existenci tohoto režimu dozvěděli, okamžitě jsme ho odstranili. Neustále pracujeme na vylepšování automatických filtrů, které zabraňují nevhodnému obsahu vytvořenému uživateli, a ručně odstraňujeme všechny, které systém nezachytí." Dle redakce PC Gamer však Blizzard situaci vyřešil pouze odstraněním seznamů, v nichž se režim nacházel. Díky unikátnímu pětimístného kódu, je ale podle všeho stále k dispozici. Kdokoliv jej tím pádem může opět zařadit mezi veřejné hry.

Tato situace ukazuje relativně omezené možnosti Blizzardu. Ten je schopen reálně zakazovat režimy primárně na základě názvu, zatímco jejich obsah mu může zůstat skryt. Dle některých by společnost v tomto ohledu měla být tvrdší, protože se v případě Overwatch 2 jedná o free-to-play hru, jíž si může zahrát každý a zrovna tento prvek by na některé mladší hráče mohl mít velmi negativní vliv.

Overwatch 2 trápí herní režimy „simulující znásilnění“
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama