Oznámen 2D sci-fi thriller Hidden Deep
Novinka Oznámen 2D sci-fi thriller Hidden Deep

Oznámen 2D sci-fi thriller Hidden Deep

Dominik Tománek

Dominik Tománek

2
Platformy Linux Linux Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One Apple Mac

Projekt vyjde pod hlavičkou Daedalic Entertainment.

Reklama

Němečtí Daedalic Entertainment oznámili připravovanou hru Hidden Deep, sci-fi s prvky hororu, které se odehrává v kilometry hlubokém podzemí. Z nově vydaného traileru je jasné, že si autor bere inspiraci z kultovních hororů jako Vetřelec nebo Věc.

V Hidden Deep se chopíte výzkumného týmu, který má za úkol zjistit, co se stalo posádce na stanici. Jelikož se jedná o singleplayer, tak budete celý tým ovládat vy - kromě přímého ovládání postav vás čeká i rozdávání různých příkazů zbytku vaší jednotky. Svět by měl mít kvalitně zpracovanou fyziku a zničitelný terén, který budete drtit různými přístroji. Důležitou roli má hrát i "realistický" pohyb lidského těla. Hra se dá podle traileru nejlépe zaškatulkovat jako puzzle-platformová adventura s explorativními prvky. Již samotný trailer je plný různých odkazů na klasické horory z osmdesátek, z těchto filmů si bere i stejně plíživou atmosféru a nepříjemný pocit izolace.

Za hrou stojí pouze jediný autor, Łukasz Kałuski z Cogwheel Software, který v devadesátých letech pracoval jako vývojář her na Amigy. Po pár vydaných hrách však vyměnil hry za kódování internetových stránek a tvorbu aplikací. V roce 2014 se ale rozhodl vrátit ke kořenům a ve volném čase začal pracovat na Hidden Deep. Před třemi roky se rozhodl splnit svůj dětský sen a Hidden Deep se stala jeho hlavním projektem. Zvolení sci-fi thrillerového tématu se pak z popisu na stránkách projektu zdá víc než logické:

"Už od dětství jsem snil o tom, že jednou budu sci-fi režisér jako James Camerom, který pro mě navždy bude absolutní Mistr."

Hidden Deep vyjde v průběhu roku 2021 na PC, Xbox a Switch.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama