Oznámen artbook k české hře Creaks
Creaks Novinka Oznámen artbook k české hře Creaks

Oznámen artbook k české hře Creaks

Ondřej Partl

Ondřej Partl

1
Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One Apple iOS Apple Mac

Společně s ním se dočkáme i fyzické sběratelské edice.

Reklama

V červenci jsme se dočkali dalšího díla českého studia Amanita Design, kterým byla 2D puzzle platformovka Creaks, která si hrála s tématem mnohoznačnosti a pareidolie. Titul se rozhodně povedl, kdy jsme mu v naší recenzi udělili nádherných 9 bodů z 10 a naše pocity z něj jsme shrnuli následovně:

"Jednoho večera, když si v klidu sedíte u vašeho stolu, se odloupne ze zdi místnosti kus tapety, což odhalí tajuplný průchod do surrealistického světa, nabízejícího temné, leč krásné kulisy pro zábavnou puzzle platformovku, oplývající skvěle vyváženými hádankami, jejichž základní šablona se sice ke konci začne lehoučce opakovat, avšak ve výsledku ve vás zanechá pocit, jako málokterá hra."

Stejně jako u ostatních her tohoto tvůrčího celku, tak i zde platí, že se díky silné a originální stylizaci na ní skvěle kouká, pročež fanoušky rozhodně potěší nová informace o připravovaném artbooku The Art of Creaks, vznikajícího ve spolupráci s herním obchodem Xzone.

Ten nabídne přibližně 180 stránek ve formátu 27x27 cm v pevné vazbě, přičemž jeho doporučená maloobchodní cena je nastavena na 999 Kč, avšak předobjednávky jej mohou získat za akční cenu 699 Kč.

Oznámen artbook k české hře Creaks

Kromě toho se ale taktéž můžeme těšit na speciální sběratelskou edici, která bude dostupná pouze v omezeném počtu 1000 ks na celém světě, kdy každý kus bude ručně číslován a podepsán autory. Její obsah pak bude nabitý, jelikož kromě představeného artbooku (ten bude v této edici v angličtině) a kódu na hru zde ještě nalezneme sadu ručně vyráběných kovových pinů, čtyři zcela nové litografie, oboustranný plakát a originální herní soundtrack na CD od Hidden Orchestra. To vše přirozeně bude zabalené do pohledné sběratelské krabice.

Maloobchodní cena této edice byla stanovena na 2 399 Kč.

Oznámen artbook k české hře Creaks

Majitel a zakladatel Amanita Design, Jakub Dvorský, se ke vzniku knihy a edice vyjádřil následovně:

"Vydání Creaks v takto nabité limitované edici je pro nás příjemnou tečkou za dlouhým osmiletým vývojem. Výtvarná stránka je pro naše hry vždy klíčová, a tak nás těší, že skrz rozsáhlý artbook budou hráči moci nahlédnout do zákulisí vývoje a zjistit, jak taková ručně kreslená hra vůbec vzniká, z čeho se rodí nápady na herní design a jak spletitá je cesta od prvního náčrtku až k finální grafice."

Artbook i sběratelská edice vyjdou společně v únoru 2021, přičemž si oboje můžete předobjednat v obchodě Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama