Oznámena edice Xbox One bez pohybového senzoru Kinect
Novinka Oznámena edice Xbox One bez pohybového senzoru Kinect

Oznámena edice Xbox One bez pohybového senzoru Kinect

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17

Bude se prodávat za 399 dolarů (euro) <strong>+ červnové hry zdarma pro Gold, včetně titulů pro Xbox One</strong>.

Reklama

Svět obletěla žhavá novinka. Microsoft oznámil, že se počínaje 9. červnem dostane na trh očekávaná edice next-gen konzole Xbox One bez pohybového senzoru Kinect. Reagoval tím tedy na ohlasy kritizující nucenou přítomnost senzoru. Zatímco originální verze, prodávaná od listopadu, stála 500 dolarů (tedy o rovných 100 více než hlavní konkurent od Sony), cena nové verze byla stanovena na 399 dolarů (bude tedy stát stejně jako aktuální základní bundle PS4). Všichni příznivci Xboxu, kteří však s koupí dražší konzole vyčkávali, nyní můžou začít přemýšlet o pořízení značně zlevněné edice.

Nabízí se však otázka, zda-li nebude senzor Kinect citelně chybět. Odpověď je víceméně jasná. Nebude. Pokud nebudete chtít hrát hry založené na snímání pohybu (z nadcházejících můžeme zmínit Kinect Sports Rivals), nebudete mít s absencí Kinectu žádné problémy. Absolutní většina her totiž možnosti senzoru nevyužívá, nebo jich využívá v tak omezené míře, že vám chybět nebude. Například jeden z aktuálních tahounů konzole, Titanfall, možnosti Kinectu nevyužívá vůbec.

Trochu zarážející je pak fakt, že to není tak dávno, co Microsoft tvrdil, že Xbox One nebude bez Kinectu fungovat. S postupem času samozřejmě svá rozhodnutí měnil a od oznámení došlo k velkému množství změn, je však otázka, s jakým vysvětlením Microsoft přijde.

Xbox One bude na českých a slovenských trzích k dostání oficiálně od září. Jestli bude dostupná i “light“ edice bez Kinectu zatím není známo.

Závěrem bych chtěl dodat, že byl také zveřejněn seznam her pro Games with Gold pro měsíc červen. Na Xbox 360 si budou moct majitelé Zlatých účtů bezplatně zahrát tituly Dark Souls, Charlie Murder a bonusovou hru Super Street Fighter IV: Arcade Edition. Na Xboxu One pak budou k mání hry Max: The Curse of Brotherhood a Halo: Spartan Assault.

Dobrou zprávou rovněž je, že počínaje červnem budete moci na Xboxu One a X360 využívat všechny aplikace bez nutnosti vlastnit placený Gold účet. Takže od června můžete libovolně využívat například Internet Explorer, Skype, Game DVR, YouTube, OneDrive, Twitch, Machinima, Netflix, Hulu atd.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama