Novinka Oznámena nová hra ze světa Wizardry

Oznámena nová hra ze světa Wizardry

Ondřej Partl

Ondřej Partl

1
Platformy Apple iOS Android Android

Žel se jedná opět o mobilní záležitost.

Reklama

Pokud patříte k videoherním veteránům, tak jste zcela jistě seznámeni s RPG sérií Wizardry, která má za sebou už poměrně dlouhá léta, jelikož první díl vyšel již v roce 1981 ještě na stařičký Apple II, kdy se jednalo o jednu ze sérií, která zapříčinila popularitu počítačových her na hrdiny, respektive CRPG (tou druhá byla Ultima).

V rámci série došlo i na mnoho spin-offů, jelikož se značka stala vysoce populární i v Japonsku. Zde následně vychází hromada titulů z tohoto světa, kdy mnoho z nich míří pouze na mobily a poslední vyšel prozatím v roce 2014, jednajíc se o Wizrogue: Labyrinth of Wizardry, a tato hra se dokonce v roce 2017 podívala na západní trh.

Před nějakou dobou posléze značku a autorská práva na hry z tohoto světa získala japonská společnost Drecom, specializující se na mobilní trh.

A ta nyní oznamuje hned první hru pod jejich taktovkou, která se jmenuje Wizardry VA (předběžný název), která celosvětově vyjde pro mobilní zařízení se systémy Android a iOS.

Opět se bude jednat o 3D RPG dungeon crawler, který by ovšem měl do série přinést některé nové prvky, osvěžující zajetou hratelnost.

Datum vydání prozatím nebylo upřesněno, nicméně Drecom najímá posily a případné partnery, kteří by s vývojem pomohli.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama