Oznámeno RPG One Piece Odyssey
One Piece Odyssey Novinka Oznámeno RPG One Piece Odyssey

Oznámeno RPG One Piece Odyssey

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

16
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Vyjít má ještě v letošním roce.

Reklama

Bandai Namco se opět pouští na rozbouřené moře, i když se patrně budeme pohybovat mimo trasy Grand Line. Společně s vývojáři ze studia ILCA totiž oznámili nové RPG ze světa mangy a anime One Piece jménem One Piece Odyssey, které má ještě v letošním roce vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 a přes Steam pro PC.

Podle tvůrců je One Piece Odyssey RPG projektem s jedinečnými adventurními prvky, které si vyloženě přáli její fanoušci. Pracuje se na něm již mnoho let, ale až teď uzrál čas a hra je připravena na odhalení.

One Piece Odyssey nabídne hlavní postavy vytvořené podle nových návrhů a zbrusu nová monstra, na kterých ale pracoval autor One Piece Eiichiro Oda. Celou hrou vás pak provede hudba Motoi Sakuraby, skladatele známého svými různými jinými skladbami z videoher jako je série Dark Souls a Tales of.

Příběh hry se ale nedrží své předlohy, jako prakticky všechny One Piece hry, krom musou/warriors série. Na Slamáky udeří na moři během plavby obrovská bouře a posádka skončí rozdělena na tajemném ostrově. Jednotliví členové se vydávají na novou dobrodružnou cestu v prostředí překypujícím přírodou, silnými nepřáteli a narazí také na podivné místní obyvatele.

Kromě Luffyho budete hrát i za zbývající členy posádky, tedy za Zora, Nami, Usoppa, Sanjiho, Choppera, Robin, Frankieho a Brooka.

Nebudu vám vůbec lhát, ale tato zpráva mne opravdu potěšila, protože univerzum mangy a anime One Piece patří stále mezi mé mejoblíbenější.

Oznamovací trailer

Japonskou verzi najdete zde.

Rozhovor s producentem

Japonskou verzi najdete zde.

Producent hry One Piece Odyssey Katsuaki Tsuzuki začal rozhovor svým představením a prohlášením, že hru "sledují nejen fanoušci v Japonsku, ale i fanoušci ze zámoří, takže se rozhodl o tomto titulu promluvit trochu víc“.

„Žánrem je titul JRPG. Což u One Piece nějakou dobu trvalo. Doufám, že vytvoříme výpravné dramatické dobrodružství Slamáků, které si budou moci prožít a užít fanoušci One Piece i fanoušci JRPG.“

Podle Tsuzukiho tento projekt začal když přemýšlel nad tím, co je na One Piece jedním z nejvíc fascinujících prvků. "Tím je ‚dobrodružství‘, a tak jsem si řekl, že ‚JRPG projekt nabízející zážitek z dobrodružství ve světě One Piece tak, jako nikdy předtím‘ by bylo velmi zajímavé. Takže s ohledem na otázku „Co by mělo One Piece dobrodružství nabídnout?“ a s přihlédnutím na koncept „výpravného dobrodružství prožitého ve světě One Piece“ jsme začali spolupracovat s vývojovým týmem, který měl know-how k vytvoření plnohodnotného RPG. Plodem této dlouhodobé spolupráce je One Piece Odyssey.“

Koncept „výpravného dobrodružství prožitého ve světě One Piece“ bylo nutné rozšířit o nějaké nové vhodné místa pro hráče a zároveň chtěl být Tsuzuki co nejvěrnější původnímu dílu. O radu tedy požádali pana Odu a aby oživil herní svět One Piece navrhl postavy a monstra.

Tsuzuki promluvil o důvodech, proč bude hra atraktivní: „Charakteristikou tohoto titulu je, že je to JRPG. Věnovali jsme se vytvoření One Piece herního zážitku, který se odkazuje na „výpravného dobrodružství prožitého ve světě One Piece“. Integrovali jsme umělecké návrhy pana Ody a různá nastavení, která vytvořil umělecký tým stojící za One Piece světem po vzoru stávajícho prostředí z mangy a anime."

"Díky tomu jsme si jisti, že jsme pro dobrodružství připravili realistické a pohlcující prostředí. A nejpřitažlivějším bodem tohoto titulu je možnost vydat se na dobrodružství přes tato prostředí za pomoci Slamáků. Kromě dobrodružných částí, jsou po celé hře rozesety jedinečné RPG zážitky z One Piece, jako je příběh utkaný Slamáky, dungeony a různé questy. V budoucnu vám budou postupně představovány."

Tsuzuki se nakonec rozloučil zprávou pro fanoušky: "One Piece Odyssey, nejnovější titul ze světa One Piece, který vám byl dnes odhalen, je pravděpodobně prvním titulem, který byl vyvíjen dlouhou dobu velmi pečlivě. Rád bych se s vámi v budoucnu podělil o další atraktivní části tohoto titulu. prosím, těšte se prosím.”

[Nebudu vám vůbec lhát, ale tato zpráva mne opravdu potěšila, protože univerzum mangy a anime One Piece patří stále mezi mé nejoblíbenější - pozn. autora]

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama