PacIn: Nermessova Pomsta
Blogy čtenářů Recenze PacIn: Nermessova Pomsta

PacIn: Nermessova Pomsta

Pavel Hájek

Pavel Hájek

Tak jako měl své kouzlo Mario, tak může mít své kouzlo i malý PacIn.

Reklama

Tak jako měl své kouzlo Mario, tak může mít své kouzlo i malý PacIn.

Nemusíte být malé dítě, aby vás PacIn bavil, stačí, pokud občas u nových her zavzpomínáte na tu jednoduchou a přitom tak návykovou hratelnost a chcete si ji znovu užít. PacIn technickým zpracováním nijak nezaostává před konkurencí (která se jen velmi špatně hledá) a zároveň vám přináší epický příběh, který by mu mohlo závidět kde jaké Call of Duty.

 

„…Luzir se jmenoval.“

Teď už pojďme k příběhu, ten se celý točí kolem jednoho městečka PacInů, rasy malých barevných kuliček. Na začátku hry vás čeká krátké intro, ve kterém je vám dědou „vypravěčem“ vysvětleno jak se věci měli, když žil jeden Luzir z národu PacInů jež byl utlačován zlým Nermessisem, který si dělal nárok na veškerou magickou úrodu PacInů. Poté teprve začíná hra, vžíváme se tedy do role Luzira, který je jen obyčejný PacIn. Hra nám ukáže krásný obrázek idylické pohody městečka PacInů, jakožto Luzir si můžete zajít jen tak popovídat s kamarády a poslechnout si jejich povedené hlášky, nebo pro ně splnit několik úkolů a postoupit tak v příběhu dále. Budete tedy muset například najít sochařovu pilu, aby mohl udělat sochu krále, nebo pomoci nepoučitelnému spáči s jeho zarostlým domečkem.

 

 

Idylka končí…

Jednoho dne se král vzepře a nevydá magickou úrodu Nermessisovi, to má však fatální následek na celé městečko, všichni jeho obyvatelé jsou totiž zajati do temnoty, tedy kromě Luzira, který z nějakého důvodu zůstal na svobodě. Vydáváte se tedy na strastiplnou cestu za osvobozením obyvatelů městečka. Stěžejním prvkem hry je hratelnost podobná tomu, na co jsme zvyklí z PacMana, avšak hra se nestává ani po několika hodinách hraní stereotypní, jednak je to díky střídání různý prostředí a nepřátel, zahrajete si na poušti, nebo v zamrzlé krajině a budete bojovat s neúprosnými Deamony, nebo třeba jedovatými hady. Během svého putování narazíte na různé postavy, některé se k vám dokonce připojí a budou vám pomáhat, hned zpočátku tak učiní víla jménem Smílka, která vás naučí čarovat, díky tomu se poté můžete účinně bránit nepřátelům. Dále potkáte Montyho, který přímo srší vtipnými hláškami, už jen za zpracování takovéto postavy si hra zaslouží poklonu.

 

 

Kreslená grafika?

U této hry opravdu nečekejte nějaké „ultra nextGen 3D graphics to the max“, hra má jednoduchou, povětšinou pixelArtovou grafiku, která však skvěle podtrhuje pohádkovou atmosféru a nepředstavuje žádné omezení hratelnosti… Když už jsme zase u technické stránky hry, musím vyzdvihnout hudební podkres a český dabing, na kterém pracovala Perla Group, právě díky těmto detailům hra dostala profesionální nádech.

 

 

Zazvonil zvonec…

Celkově se PacIn povedl. Jedná se o hru, která vychází jen jednou za hodně dlouhou dobu, vzpomínám, kdy jsem prožíval stejné pocity jako u PacIna, bylo to asi před osmi lety u PacMana. Jsem rád, že si v dnešní době udělali vývojáři místo právě na takovou hru, jakou je PacIn. Z objektivního pohledu si není nač stěžovat, hra netrpí žádnými Bugy, nebo vysokými HW nároky. Je však možné, že dnešnímu hráči, který je zvyklí na AAA tytuly bude hra občas připadat hloupá, moc těžká, frustrující… Hra má něco, co se v dnešních hrách hledá jen velmi těžko, je to jako X-Faktor, to však nesedne každému. Pokud vás tedy dokáže zaujmout hra nejen 3D grafikou, na úrovni Crysis, berte dokud to jde, takováto hra se zase jen tak neobjeví.

PacIn: Nermessova Pomsta

Verdikt

Takováto hra vyjde jen jednou za hodně dlouhou dobu, naposledy to byl právě PacMan, který dokázal takovýmto způsobem ohromit...

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Grafika
Hudba
Dabing
Příběh
Žádný stereotyp
AI nepřátel
Žádné Bugy
Možná frustrace
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama