Papírová dobrodružství ve Wildermyth
Novinka Papírová dobrodružství ve Wildermyth

Papírová dobrodružství ve Wildermyth

Michal Jonáš

Michal Jonáš

1
Platformy Windows PC Linux Linux Apple Mac

Unikátní tahové taktické RPG, v němž není žádný příběh stejný.

Reklama

Od poloviny listopadu 2019 se ve fázi předběžného přístupu nachází velmi unikátní hra jménem Wildermyth. Je to příběhové procedurálně generované taktické fantasy RPG, které se svému žánru her na hrdiny poněkud vymyká. Hra je zaměřena na komplexní vývoj postavy, kdy začínáte s malou družinou obyčejných, ale nebojácných farmářů, z nichž posléze můžete vytrénovat špičkově vycvičené a mocné hrdiny a hrdinky.

 

 

Vaše klidné kraje Yondering Lands napadají roztodivné potvory a na vás je se s temným nebezpečím vypořádat jak v tahových bitvách, tak i na strategické mapě celého kraje. Příběh je mezi boji podáván formou ručně kreslených komiksových stripů, jež vám často dají na výběr, jakým směrem se mají vaše další skutky ubírat. Tím si také opět neviditelně formujete vaše hrdiny. Postavy se stále vylepšují, až se z nich stanou silní bojovníci, o kterých se povídají různé klepy a mýty.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=X9xQQfGvXSU[/embed]

 

Ať už v jednom dobrodružství vyhrajete nebo prohrajete, družiníci se vám ukládají do tzv. Dědictví, kde zůstávají i se všemi nasbíranými zkušenostmi, takže jsou pro další výpravy stále silnější. Dalším unikátem je ručně kreslená grafika evokující papírové stolní hry, která kombinuje postavy, objekty a prostředí ve 2D i 3D. Hra se také pyšní nekonečnou životností, protože procedurálně vytváří nové postavy, nepřátele, příběhy a lokace pokaždé, když spustíte novou výpravu. Navíc v přiloženém editoru půjde vytvářet přímo i své vlastní příběhy.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=B-z8TQLlCE8[/embed]

 

Wildermyth jako svoji druhou, ale první velkou hru vytváří nezávislé rodinné studio Worldwalker Games z amerického Austinu. Finální verze by měla vyjít v květnu 2020, ale i ta současná již je z velké části hotova, když obsahuje více než 200 zbraní (včetně vidlí nebo pánvičky), 35 různých netvorů, přes 40 dovedností hrdinů a 3 obtížnosti. Finální verze by navíc měla přinést velkou kampaň, další příběhy pro nové výpravy či podporu ovladačů. Současná cena na Steamu 16,79 EUR (cca 420,-) by se po vydání plné verze neměla zvyšovat.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama