Paradox loni trhal rekordy v tržbách, ale není spokojený se zisky
Novinka Paradox loni trhal rekordy v tržbách, ale není spokojený se zisky

Paradox loni trhal rekordy v tržbách, ale není spokojený se zisky

Filip Svoboda

Filip Svoboda

2

Uškodil neúspěch The Lamplighters League.

Reklama

Vývojářské studio a vydavatelství Paradox Interactive zveřejnilo finanční výsledky za poslední čtvrtletí minulého roku a rovnou i za celý rok 2023. Nejvýraznější položkou jsou tržby, které trhaly rekordy společnosti.

V loňském roce utržil Paradox v přepočtu asi 252 milionů dolarů, což dělá oproti roku 2022 nárůst 34 %. Výrazně tomu pomohlo právě poslední čtvrtletí, ve kterém firma zaznamenala s 95 miliony meziroční růst o 72 %. Na vrub přičítá příjmy hrám Cities: Skylines II, Crusader Kings III, Hearts of Iron IV, The Lamplighters League a Stellaris.

Stejně už není Paradox spokojený se zisky. Za celý rok vydělal 62,8 milionu dolarů, což dělá pokles 26 %. Důležitou proměnnou je opět poslední čtvrtletí, které zapsalo 11 milionů a meziroční pokles o 49 %. Vůbec největší dopad měl na zisky neúspěch už zmiňované The Lamplighters League, která prodělala bezmála 24 milionů dolarů. I proto se cesty Paradoxu a vývojářů z Harebrained Schemes se začátkem letošního roku rozešly.

„Dosáhli jsme nového rekordu v tržbách, za celý rok i za čtvrtletí máme stabilně více než šest milionů hráčů a rok končíme ve velmi dobré finanční pozici. Zároveň ale nemůžeme polevit. Zisky jsou na úrovni, se kterou nejsme spokojeni, a vydané hry v uplynulém čtvrtletí nedosáhly kvality, kterou bychom si přáli. Určitě máme potenciál dosáhnout ještě výš,“ komentuje výsledky šéf Paradoxu Fredrik Wester.

Aktuálně Paradox vyvíjí nebo zaštiťuje vývoj devíti titulů, mezi nimiž najdeme třeba Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 nebo Prison Architect 2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama