PAX Online 2020: Inkulinati
Inkulinati Novinka PAX Online 2020: Inkulinati

PAX Online 2020: Inkulinati

Michal Jonáš

Michal Jonáš

Platformy Nintendo Switch Switch Windows PC Apple Mac

Unikátní středověká tahová strategie, v níž bojujete inkoustem.

Reklama

V rámci aktuálního herního festivalu PAX Online 2020, který probíhá každý den online formou dočasně vypuštěných demoverzí, představovaček nových her a streamů různých zajímavých titulů, vám v následujících novinkách představíme ty nejzajímavější kousky, které se na tomto festivalu objevily a objeví. Prvním z nich je unikátní středověká tahová strategie Inkulinati od polského pětičlenného indie studia Yaza Games. Až do 20. září si ji můžete vyzkoušet v demoverzi na Steamu.

 

PAX Online 2020: Inkulinati

 

Hra se inspirovala u sedm set let starých svitků a ikon, takže stejně předvádí působivý 2D vizuál ve stylu středověkých kreseb a rukopisů. Jako mistr pera zvaný Inkulinati v ní kreslíte inkoustem různé zvířecí bojovníky a tehdejší bájné netvory, posouváte je po bojišti ve stylu stránek starých knih a snažíte se takticky porazit stejně vybaveného protivníka na druhé stránce. Dění ovládáte tahy myší, nicméně v tomto bude pohodlnější verze pro Switch, ve které myš vyměníte za posouvání prstem po dotykovém displeji.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=wWNbjMRaxWI[/embed]

 

V průběhu bojů kreslíte stále nové a jiné zvířecí bojovníky, jako např. psího šermíře, králičího kopiníka či oslího dudáka, jenž dudy používá k vypouštění jedovatých prdů. Postupně si odemknete nové dovednosti a pohyby, stejně jako další postavičky do vaší kreslené knižní armády. Titul, jenž je v plné verzi plánován na jaro příštího roku, nabídne jak instantní souboje, tak i kariéru pro jednoho hráče a střídací režim Hot Seat pro hráče dva. Vývoj se financuje z úspěšné kampaně na Kickstarteru, kde Inkulinati vybralo více než 1,5 milionu korun.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama