PC je nejvýdělečnější platformou pro Ubisoft za první čtvrtletí tohoto fiskálního roku
Novinka PC je nejvýdělečnější platformou pro Ubisoft za první čtvrtletí tohoto fiskálního roku

PC je nejvýdělečnější platformou pro Ubisoft za první čtvrtletí tohoto fiskálního roku

Ondřej Partl

Ondřej Partl

37
Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Hlavní podíl na tom má Anno 1800.

Reklama

Ubisoftu se podle nedávné finanční zprávy v prvním čtvrtletí poměrně zadařilo, jelikož se celková částka v období duben-červen z veškerých prodejů vyšplhala na 364,4 milionů dolarů. Jedná se sice o meziroční propad o 9,2%, nicméně to je zapříčiněno především absencí nových titulů. I přes to se z výsledků původně francouzská firma raduje, jelikož díky vysokým prodejům in-game předmětů v podobě season passů a jiného digitálního obsahu (celkově 150,4 milionů), se podařilo překročit jejich původní odhad, jenž činil 270 milionů. Dobře se taktéž dařilo i Assassin´s Creed Odyssey a Rainbow Six Siege, jenž stále získávají nové hráče. Co se ale stalo poměrně velkým překvapením, tak je procentuální vítězství PC, oproti ostatním platformám.

To zabralo celých 34 procent všech prodejů, což je oproti minulému roku 24 procentní nárůst. Nechalo tak za sebou PS4 (31%), Xbox One (18%), Nintendo Switch (5%) i mobilní hry (7%). Nejvýraznějším činitelem tohoto nárůstu se pak stalo vydání strategie Anno 1800. Ta získala velmi dobrá hodnocení i fanouškovské ohlasy, což se jednoduše projevilo i na dobrých prodejích jak v Epic Storu, tak i na domácím Uplay. Zpráva zároveň obsahovala i informaci ohledně dvou nejbližších přídavcích do Anno 1800, přesněji o Sunken Treasure a Botanica, kdy jsme se dozvěděli, že jejich vydání je plánováno někde mezi červencem a září.

Pokud bychom si ale další díl populární strategické série odmysleli, tak se Ubisoftu na osobních počítačích dařilo i s multiplatforními tituly. Řeč přišla především na The Division 2 a jeho prodeje na Epic Storu. K této skutečnosti se zakladatel společnosti Yves Guillemont vyjádřil lehce vyhýbavě, když sdělil, že jejich spolupráce s Epicem je zatím na pouhém počátku a tak se dá očekávat, že se jejich úspěch v tomto obchodě bude postupně zlepšovat. V překladu pro běžného člověka to tedy znamená, že The Division 2 zatím prodala na Epic Storu méně kopií, než na Uplay.

Když si posléze lehce zavěštíme z magické koule, tak se dá očekávat, že další dva kvartály budou pro Ubisoft poměrně slabé, jelikož kromě Ghost Recon Breakpoint nemá přichystanou žádnou jinou novinku, kterou by uvedl na trh. Změny se pravděpodobně dočkáme ve čtvrtém čtvrtletí, kdy jsou přichystány tituly jako Watch Dogs Legion a nedávno oznámené Rainbow Six Quarantine.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama