PC verze MMORPG Tera uzavře své brány
TERA Novinka PC verze MMORPG Tera uzavře své brány

PC verze MMORPG Tera uzavře své brány

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Další MMO čeká konec.

Reklama

A máme tady další MMORPG, které došlo ke konci svého cyklu, díky čemuž se autoři rozhodli nadobro vypnout servery.

Společnost Gameforge totiž oznámila, že PC verze jihokorejského titulu od Bluehole Studio s názvem TERA (zkratka pro The Exiled Realm of Arborea) po více než 10 letech fungování vypne své servery, čemuž se stane 30. června v 10:00 našeho času.

Ještě předtím, 31. května, pak bude deaktivována možnost vytváření nových účtů a nákupů zdejší prémiové měny či klubového členství.

Důvodem tohoto rozhodnutí posléze je fakt, že vývojáři už pociťují, že nejsou schopni dodávat uspokojující obsah, který by si hráči hry zasloužili, tudíž místo toho své síly zaměří na tvorbu dalších projektů.

Kromě toho bylo oznámeno, že nebude dostupná možnost vrácení peněz za nákupy v in-game obchodě, tedy s jednou výjimkou. Pokud totiž máte aktivní dlouhodobé klubové členství, jenž má být aktivní i po 30. červnu, můžete se obrátit na podporu, čímž byste měli získat alespoň částečnou refundaci.

Jestli se ale se hrou chcete rozloučit, můžete se těšit na permanentní eventy, kdy lze získat trojnásobné množství zlata z Vanguard Initiative questů, zatímco ve všech skupinových dungeonech budete mít trojnásobnou šanci na nalezení lootu.

Z aktuálního oznámení to nicméně vypadá, že hráči konzolového portu, který je pod taktovkou Kraftonu, mohou být alespoň prozatím klidní, jelikož tam by hra měla fungovat i nadále.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama