Perfect Dark Zero oslaví 15 let
Perfect Dark Zero Novinka Perfect Dark Zero oslaví 15 let

Perfect Dark Zero oslaví 15 let

Michal Jonáš

Michal Jonáš

Platformy Xbox Xbox One Xbox Xbox 360

Tato oceňovaná střílečka se odehrává právě v „letošní budoucnosti”.

Reklama

Jedním z klenotů konzole Xbox 360 je akční střílečka z první osoby Perfect Dark Zero, jež jako exkluzivní startovní hra vyšla s vydáním této konzole v roce 2005. Hra je součástí třídílné akční série Perfect Dark od anglického studia Rare (jinak také autoři řady Banjo-Tooie, mnoha hříček na Kinect či naposledy Sea of Thieves).

Perfect Dark Zero je sice druhým titulem řady, ale příběhově předchází úvodní dějství Perfect Dark pro Nintendo 64, jež vyšlo přes 19 lety. Hra je protknuta lehkým sci-fi nádechem, kdy hlavní hrdinka Joanna Dark bojuje proti jedné zlé společnosti, která pase po mocném starobylém artefaktu, jenž má svým majitelům propůjčovat nadlidské schopnosti.

 

Perfect Dark Zero oslaví 15 let

 

Na Perfect Dark Zero je zajímavé to, že je zasazena 15 let do tehdejší budoucnosti, což znamená právě do letošního roku. Parádní disciplínou hry jsou široké možnosti hraní, kdy její příběhovou kampaň se 14 misemi asi na 12 hodin můžete procházet sólo, tak i v kooperaci jak přes rozdělenou obrazovku a kabelem propojené konzole (System Link), tak i přes internet (účet Xbox Live Gold nutný).

K tomu hra navíc obsahuje klasický kompetitivní online multiplayer až pro impresivní počet 32 hráčů v jednom zápase. Hra byla ve vývoji dlouhých 6 let, když měla původně vyjít už na Nintendo GameCube a první Xbox, což se nestihlo. A jedná se o prodejně i kriticky velmi úspěšný titul, protože se prodalo hodně přes milion kopií a recenze hodnotily vesměs osmičkami.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=7lM5kZKnnzM[/embed]

 

I dnes, takřka 15 let po vydání originálu na Xbox 360, si stále můžete tuto hru zakoupit a zahrát. Musíte ale mít buď konzoli Xbox 360 nebo Xbox One. Na Xboxu 360 jsou k dispozici oba dva velké díly (třetím do řady je verze pro Game Boy Color) za 239,- a 350,- (Zero jen ze zahr. marketplace), přičemž k oběma je dostupná i bezplatná demoverze ze služby Xbox 360 Live Arcade.

Pokud tyto hry zakoupíte přes Xbox 360, můžete je pak hrát i na Xboxu One. Na něm ale samostatně zakoupit nejdou, nýbrž se nabízí výhradně v balíčku Rare Replay, jenž kromě obou velkých dílů Perfect Dark za 599,- obsahuje dalších 28 klasických titulů původně napsaných pro Sinclair ZX až po Xbox 360 z pera studia Rare:

 

Atic Atac (Spectrum)

Banjo-Kazooie (N64 - XBLA version included)

Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts (Xbox 360)

Banjo-Tooie (N64 - XBLA version included)

Battletoads (NES)

Battletoads Arcade

Blast Corps (N64)

Cobra Triangle (NES)

Conker's Bad Fur Day (N64)

Digger T. Rock (NES)

Grabbed by the Ghoulies (Xbox)

Gunfright (Spectrum)

Jet Force Gemini (N64)

Jetpac (Spectrum)

Jetpac Refuelled (XBLA)

Kameo: Elements of Power (Xbox 360)

Killer Instinct Gold (N64)

Knight Lore (Spectrum)

Lunar Jetman (Spectrum)

Perfect Dark (N64 - XBLA version included)

Perfect Dark Zero (Xbox 360)

R.C. Pro-Am (NES)

R.C. Pro-Am II (NES)

Sabre Wulf (Spectrum)

Slalom (NES)

Snake Rattle N Roll (NES)

Solar Jetman (NES)

Underwurlde (Spectrum)

Viva Piñata (Xbox 360)

Viva Piñata: Trouble in Paradise (Xbox 360)

 

Nicméně celý tento balík her je součástí předplatného Xbox Game Pass Ultimate, jež nyní Microsoft nabízí v novoroční akci za pouhých 26,- na první čtvrtrok, zatímco po třech měsících naběhne obvyklá cena 339,- za měsíc.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama