Persona 5 představuje nové postavy, Mementos Dungeon a mnoho dalšího
Persona 5 Novinka Persona 5 představuje nové postavy, Mementos Dungeon a mnoho dalšího

Persona 5 představuje nové postavy, Mementos Dungeon a mnoho dalšího

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

8

Dočkáme se také nového anime.

Reklama

Během včerejšího Premium Event Niconico live streamu se Atlus podělil o nové informace ohledně Persony 5. Na akci jsme již dopředu několikrát upozorňovali, ale pokud jste ji z nějakých důvodů nestihli, nabízíme vám přehled všech novinek.

Úvodní film

Předně byl uveřejněn úvodní film hry, který měli na starost v Production I.G.

Prvních 18 minut

Atlus dále uveřejnil prvních 18 minut z hraní hry, ale pokud se nechcete připravit o případné překvapení, doporučuji toto video vynechat.

Nové postavy

Představeno bylo také sedm nových postav, se kterými můžete ve hře nějakým způsobem spolupracovat. Jde o různorodou sortu lidí, kteří se s hlavním protagonistou, a případně i jeho přáteli, potkají, ať už ve škole nebo ve městě, a kteří hlavně disponují speciálními schopnostmi a dovednostmi. Posléze zjistíte, že se jejich a vaše zájmy prolínají a postupně si spolu vytvoříte důvěrnější vztah. Hra pak nabídne možnost vytvořit si s takovými postavami něco ve stylu Co-Op skupiny. Prohlubováním vztahu s těmito lidmi pak můžete používat jejich schopnosti, co by Fantomový zloděj, výhodněji.

Hifumi Togo (dabing Tomomi Isomura)

Mladá dívka, navštěvující Kosei Public High School. Je držitelem titulu mistra v Female Shogi League. Největší pozornost přitahuje její vzhled, protože je "příliš krásná na shogi hráče". Každý den tvrdě trénuje a kvůli své matce a pro svět shógi poskytuje každý den rozhovory. Ale něco je špatně.

Toranosuke Yoshida (dabing Keiichi Noda)

Muž, který ve stanici Shibuya hovoří k lidem (takzvaný soapbox speaches). Tuto činnost provozuje již 20 let, ale lidé o jeho slova postupně ztrácí zájem. Díky určitým okolnostem se u něj nyní zastavuje minimum lidí, ale jeho proslovy jsou prý skutečně dobré. Jeho heslem je: "Přátelská společnost, světlá budoucnost".

Sadayo Kawakami (dabing Mai Fuchigami)

Učitelka na škole Syujin High. Má na starosti třídu 2-B, kterou navštěvuje i náš hlavní hrdina, Anne a Mishima. Ve škole ji můžete vidět s neudržovanými vlasy a stále ospalou tváří. Na první pohled vypadá jako klidná učitelka, která se řídí podle školních bezpečnostních norem ale...

Chihaya Mifune (dabing Miyu Matsuki)

Kartářka, vykládačka tarotu, se stánkem v Shinjuku. Vytváří kolem sebe příjemnou atmosféru, ale její předpovědi jsou vždy přesné. Podle různých zvěstí jde rozhodně o "opravdovou věštkyni", ale zároveň je prý doporučeno sledovat různé "podezřelé okolnosti".

Yuki Mishima (dabing Daisuke Sakaguchi)

Student druhého ročníku na Syujin High School a spolužák hlavního hrdiny. Je členem volejbalového klubu a často dokáže sám sebe zranit. Během hry si po určité události přestane od našeho hrdiny držet odstup.

Shinya Oda (dabing Aki Kanada)

Kluk ze základní školy, který si často hraje na automatech v Akihabaře. Zakládá si na svých schopnostech v jedné on-line střílečce, kde je opravdu dobrý a je také všeobecně známý jako geniální hráč. Vypadá to ale, že touží mít mezi Fantomými zloději nějakou moc. Nikdo ale neví proč.

Ichiko Ohya (dabing Yumi Uchiyama)

Reportérská drbna, stará asi 25 let. Nezajímají ji okolnosti a vždy shání něco, co jistě prodá její příběh. Neštítí se ve svých článcích ani manipulovat s informacemi. Taková ale nebyla vždycky, dříve byla politickým reportérem, který bojoval za sociální zlo, ale něco se pokazilo.

Mementos Dungeon

Další novinkou z Premium Event Niconico live streamu Persony 5 je Mementa Dungeon. Jde o automaticky generované, nikdy nekončící dungeony, oddělené od hlavního příběhu hry. Zde můžete prozkoumat obrovské mapy za pomoci Morgany, transformované do podoby autobusu. Můžete tak posílit své postavy a plnit vedlejší úkoly.

TV Spot #1: Protagonist

Atlus bude osm týdnů před vydáním Persony 5 vysílat televizní reklamy. Startuje se 25. července a první z reklam se zaměřuje na hlavní hrdiny.

Persona 5 Animation: The Day Breakers Anime

Hru doprovodí i speciální anime Persona 5 Animace: The Day Breakers, které bude jako první vysílat stanice Tokyo MX a to 3. září od 19:00 do 19:55, dále pak Gunma TV (od 3. září od 21:00 do 21:55), Tochigi TV (4. září od 19: 00 až 19:55) a nakonec taky stanice BS11 (5. září od 22:00 do 22:55).

(Pokud byste chtěli upoutávku sledovat na YouTube, máte bohužel smůlu. Je spřístupněna pouze japonskému publiku, ale zde ji můžete vidět ve formátu MP4.)

Rozhovor s tvůrci

V nejnovějším videorozhovoru s tvůrci hry se představí režisér Katsura Hashino, návrhář postav Shigenori Soejima a skladatel hudby Shoji Meguro.

Internetový komks

Na serveru Ura Sunday bude vycházet speciální internetový komiks. Startuje se v den japonského vydání hry, tedy 15. září.

Persona 20th Anniversary Festival

Od 8. do 18. prosince proběhne v Arts Chiyoda v Tokiu speciální akce k 20. výročí série, nazvaná Persona 20th Anniversary Festival.

Nationwide Hands-On Tour

Počínaje 31. červencem, startuje Atlus speciální akce, pořádané po celém Japonsku. Jd eo to, aby si co největší množství lidí mohlo vyzkoušet hraní hry. Budou rozděleny na kratší a delší předváděčky hry.

10 až 15 minut dlouhé prezentace hry:

  • 30.července od 11:00 do 18:00 - Osaka - Joshin Disk Pier Nihonbashi
  • 6. srpna od 10:00 do 18:00 - Tokyo - Akihabara UDX galerie
  • 13.srpna od 10:00 do 18:00 - Hokkaido - Yodobashi kamera Multimediální Sapporo Store Akční Corner
  • 21.srpna od 12:00 do 19:00 - Aichi - Animace Nagoya Speciální Site (třetí budova Taika)
  • 27.srpna od 12:00 do 19:00 - Fukuoka - Yoyogi Animace Gakuin, páté patro

Dvě hodiny dlouhé předváděčky:

  • 31.července - Tokio - Hulic Hall & Conference
  • 7. srpna - Osaka - Creative Center Osaka
  • 11. srpna - Sendai - L Park Sendai
  • 20. srpna - Nagoya - Winc Aichi
  • 27. srpna - Fukuoka - Momochi Beach SRP Hall

Tokyo Game Show

Poslední informace se týká veletrhu Tokyo Game Show 2016, který se koná od 15. do 18. září. Zde bude Persona 5 také prezentována v hratelné verzi. Internetové stránky s upoutávkou najdete zde.

A na závěr ještě souhrn vydání. Persona 5 vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a PlayStation 3 už 15. září. 14. února následně v Americe a o evropské vydání se postará Deep Silver, ale ještě nevíme, kdy k tomu dojde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama