Persona 5 Scramble, My Hero One’s Justice 2 a další novinky z JP scény
Novinka Persona 5 Scramble, My Hero One’s Justice 2 a další novinky z JP scény

Persona 5 Scramble, My Hero One’s Justice 2 a další novinky z JP scény

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Dále vás čekají Project Sakura Wars, Yo-kai Watch 4++ nebo informace od Capcomu a Falcomu.

Reklama

Dnešní přehled novinek z japonské herní scény bude trochu netradičně zaměřen na informace vydavatelských společností, ale samozřejmě nebudou chybět nejnovější trailery na Trials of Mana a další.

Falcom

Prezident společnosti Falcomu Toshihiro Kondo v nejnovějším vydání Dengeki PlayStation hovořil o pokračování série Ys a také o možném vydání Ys IX na konzoli PS5. Zmínil také přání fanoušků ohledně kolaborace série Ys a Trails. Níže si můžete přečíst nejdůležitější informace z rozhovoru.

Pokračování série Ys je závislé na soudobém vývoji. Tvůrci pracují na nových a odlišných herních systémech, ale pokud nebudou spokojeni, patrně se vrátí k samotným základům série nebo znovu přepracují již zaběhlé věci. Ys X je prozatím přirovnáván k "prázdnému listu" a pokud by jej měli rozpracovat a úspěšně dokončit, chtějí vytvořit hru, která by se vryla fanouškům do paměti. Zároveň ještě stále uvažují o platformě, na kterou hru připraví. Závisí to na reakcích hráčů protože: "Pokud budou chtít hrát na PlayStationu 5, bude vytvořena pro PS5. Pokud bude konzole PS4 stále zdravá, pak možná zvolí PS4."

Západní hráči se často dotazují na nějaký "versus projekt", třeba Ys vs Trails. Toshihiro Kondo na toto téma řekl, že si vytvořil svůj "seznamu úkolů" a zjistil, že s ním nebude hotový dokud mu nebude 60 a musí se soustředit na ty důležité věci z něj. Rád by také předělal Ys 1 a pokud k tomu dojde, určitě předělávkou jedničky neskončí.

Co se týče Ys IX, tak v listopadu dostane hra finální aktualizaci, ale pud tento díl vyjde na PS5, připraví pro něj "něco velkého". Mluvil také o zvláštních vzpomínkách na díly Ys VIII a Ys IV, které jsou prý podle něj nejlepší.

Na závěr ještě připomínáme, že Ys IX: Monstrum Nox je nyní k dispozici pro PlayStation 4 pouze v Japonsku.

Persona 5 Scramble, My Hero One’s Justice 2 a další novinky z JP scény

Capcom

Capcom uveřejnil informaci, že na letošní výstavě Jump Festa, která se koná od 21. do 22. prosince v Makuhari Messe v Chibě v Japonsku, bude v hratelné podobě alespoň jeden, spíše dva, doposud neohlášené tituly.

První dvě hry uř jsou známy, jsou to Monster Hunter World: Iceborne a připravovaná kolekce Mega Man Zero / ZX Legacy Collection, a těch dalších dvou se prozatím spekuluje. Jednou z nich by mohl být nedávno odhalený Devil May Cry Triple Pack (ohlášená v Japonsku pro Nintendo Switch), ale vůbec nic se neví o posledním titulu.

Pořád tady ale existuje možnost vyložit si zprávu od Capcomu dvěma různými způsoby. Hra může být neohlášená pouze pro Jump Festu nebo může jít o světovou premiéru. Budeme si holt muset počkat.

Persona 5 Scramble, My Hero One’s Justice 2 a další novinky z JP scény

My Hero One’s Justice 2

Předloha hry My Hero One's Justice 2 je pro mne stále mírným oříškem. Anime mne nebavilo a manga v angličtině taky ne. Paradoxně jsem tomu dal šanci a první knihu v českém jazyce jsem zhltnul za jediný večer. Ale dost o mne a pojďme na herní scénu.

Časopis Jump přišel s informací, že se ve hře My Hero One's Justice 2 objeví Sir Nighteye, bývalý sidekick, a také víceméně mozek, All Mighta. Bandai Namco dále uvedlo, že díky jeho schopnosti Foresight můžete předvídat soupeřovy útoky.

Dále přibudou režimy Sidekick Plus Ultra (kdy přivoláte pomocníka a provedete útok Plus Ultra) a příběhový režim bude rozšířen o možnost projít si jej tak, abyste mohli zápletku sledovat z perspektivy hrdinů nebo darebáků.

My Hero One's Justice 2 vyjde v Japonsku pro PlayStation 4, Xbox One a Switch 12. března 2020 a následně ve zbytku světa pro PS4, Xbox One, Switch a pro PC. termín ale ještě neznáme.

Persona 5 Scramble, My Hero One’s Justice 2 a další novinky z JP scény

Yo-kai Watch 4++

Série Yo-kai Watch je pro mne totální srdcovkou a tak mi Level 5 udělal radost vydáním nového traileru pro Yo-kai Watch 4++ nazvaný Everybody Play.

Yo-kai Watch 4++ vyjde prozatím pouze v Japonsku pro konzole PlayStation 4 a Switch 5. prosince a pro vlastníky Yo-kai Watch: We’re Looking Up at the Same Sky na Switchi půjde jen o placený doplněk, přidávající do hry nové úkoly, nové yo-kaie a rozšiřující multiplayer.


Persona 5 Scramble

Atlus vydal nový traier pro Personu 5 Scramble s Ann Takamaki v hlavní roli. Toto akční RPG vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a Nintendo Switch 20. února 2020.


Project Sakura Wars

Sega vydala plnou verzi tematické skladby Geki! Teikoku Kagekidan (Shinshou) ze hry Project Sakura Wars. Zakoupit si ji můžete naiTunes, Amazon, Google Play Music anebo RecoChoku za 250 jenů. Zároveň vyšla pro fanoušky karaoke její instrumentální verze.

Podle skladatele série Kouheie Tanaky se v této nové tematické skladbě pokusil spojit pocity laskavosti a síly a vytvořil tak jakousi zvláštní, krásnou katarzi.

Projekt Sakura Wars se objeví na japonských PlayStationech 4 už 12. prosince 2019 a v Severní Americe a v Evropě bude vydána na jaře roku 2020.


Trials of Mana

Rozloučíme se již tradičně hrou Trials of Mana, ke které Square Enix vydal další trailer s představením postavy. Dnes je to kapitánka gardy amazonek Riesz.

Riesz je mladá princezna z hornatého království Laurent a kapitánka renomované gardy amazonek. Má železnou vůli a ačkoli by se mohla zdát tvrdohlavou, je Riesz vždy k dispozici ostatním a podá ruku těm, kteří potřebují pomoc. Její nejvyšší prioritou jsou její otec, bratr a ochrana království.

Trials of Mana vyjdou celosvětově pro PlayStation 4, Switch a pro PC (pouze digitálně přes Steam) 24. dubna 2020.

https://video.twimg.com/ext_tw_video/1199987444663238657/pu/vid/1280x720/WuZ94lUenoCTtm5m.mp4

Zdroj: Falcom, Jump, Dengeki PlayStation, Koei Tecmo, Capcom, Square Enix, Lavel-5, Atlus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama