Persona Q2: New Cinema Labyrinth​ odkrývá první detaily
Persona Q: Shadow of the Labyrinth Novinka Persona Q2: New Cinema Labyrinth​ odkrývá první detaily

Persona Q2: New Cinema Labyrinth​ odkrývá první detaily

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy Nintendo 3DS 3DS

Pokračování povedeného dungeon RPG vychází v Japonsku 29. listopadu.

Reklama

Začátkem tohoto měsíce se v časopise Famitsu objevily první ucelenější informace o chystané hře Persona Q2: New Cinema Labyrinth pro konzoli Nintendo 3DS. Podle nich to vypadá, že Persona Q: Shadow of the Labyrinth dostane velice zajímavého nástupce, a i když máme prozatím potvrzené vydání pouze v Japonsku, neškodí se na Personu Q2 blíže podívat. Ono totiž Persony není nikdy dost.

Nejdříve se podíváme na příběhové pozadí. Postavy, ovládající Persony jsou ve hře uvězněny ve světě filmů a jediný, kdo jim může pomoci uniknout je je tajemná dívka. Do světa filmů se hrdinové z Persony 5 dostanou se svým autem Morganou, společně jsou přeneseni do tajuplného města, kde se Phantom Thieves setkají s podivnými nepřáteli. Tak tak se jim podaří uniknout, a nakonec skončí zavřeni v kině, ze kterého nevede žádný východ.

Aby se dostali do obrazu, objevuje se Nagi, žena s bílými vlasy v černém, a dívka Hikari, která jim sdělí všechny důležité informace. Ve filmových světech, ve kterých se nechtěně objevili, jsou svým způsobem velmi podobné labyrintům a v nich se setkávají s bytostmi a hrdiny, kteří ovládají stejné síly. Jenže, budou vůbec schopni Phantom Thieves uniknout z kina?

Ve hře je na výběr z celkem 28 uživatelů Person. Těšit se můžeme hlavně na tváře z páté Persony, ale také na lidi z Persony 3, Persony 3 Portable a Persony 4. Do každé skupinky ale přiberete nanejvýš 5 postav. Na rozdíl od první hry ale můžete vyměnit také hlavního protagonistu a skupinu si namixovat úplně volně. Navíc si ke každé postavě přiřadit i sekundární Personu. Tu lze povolat během bitvy.

Vzhledem ale k tomu, že je příběh zaměřen hlavně na postavy z Persony 5, je bojová hudba použita převážně z pátého dílu série. Nicméně skladby se změní pokaždé, když do party přiberete někoho z Persony 3 anebo Persony 4. V souvislosti s hubou je nutné zmínit, že u soundtrack k Personě Q2: New Cinema Labyrinth se postaral stejně jako u Persony Q: Shadow of the Labyrinth Makoto Kitajo.

Ze stejného důvodu jako v případě hudby, neexistuje na rozdíl od první hry možnost začít s příběhem z pohledu lidí z Persony 3 nebo Persony 4. Zase na druhou stranu tím, že se tvůrci zaměřili hlavně na Personu 5, dokázali zapracovat na prohloubení vazeb mezi jednotlivými postavami a na propracování a celistvosti příběhu. Hrdinové teď do příběhu více zapadají a je jim bližší.

Strach nemusí mít ani ti, kteří náhodou nehráli první díl v podobě Persony Q: Shadow of the Labyrinth. Nebo neznají ani Personu 5 a ani neviděli její anime adaptaci. Persona Q2: New Cinema Labyrinth má zcela samostatně stojící příběh.

Zdroj: Ryokutya2089 a Hachima Kikou

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama