eFootball Novinka PES se přejmenovává na eFootball a bude free-to-play

PES se přejmenovává na eFootball a bude free-to-play

Ondřej Partl

Ondřej Partl

13
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Konkurent pro FIFU dělá velký krok.

Reklama

PES (Pro Evolution Soccer) je konkurenční série pro arkádovější FIFU, jenž v minulém roce nepřinesla ani plnohodnotný díl, ale pouze sezónní update.

Konami nicméně dnes oznámilo velkou změnu, kdy se PES oficiálně přejmenovává na eFootball, což je nová platforma, která bude dostupná čistě digitálně na PC, PlayStationu 4, PlayStationu 5, Xboxu One a Xboxu Series X/S tento podzim, přičemž později dorazí i verze pro Android a iOS.

PES se přejmenovává na eFootball a bude free-to-play

Série navíc přechází na free-to-play model, kdy se upouští od placených jednotlivých dílů a přechází se na systém pravidelných aktualizací, kdy vše odstartuje s možností hraní exhibičních zápasů s 9 kluby, přičemž další režimy půjde dokoupit za pomoci placených DLC. Chybět nebude ani obdoba battle passu zvaná Match Pass.

Při vydání se navíc dočkáme cross-generačních zápasů, kdy následně dorazí i cross-play hraní skrze PC, PlayStation a Xbox, a poté se k tomu v zimě přidají i mobily.

PES se přejmenovává na eFootball a bude free-to-play

Hra navíc opouští dosavadní FOX engine, kdy nově bude využívat speciální engine, jenž je vytvořen za pomoci Unrealu 4. Tento přesun navíc přinese i nový systém animací zvaný Motion Matching, který má zajistit o čtyřikrát více animací, než jak tomu bylo v předchozích dílech.

Změnami ale projde i ovládání, kdy se autoři zaměřují na sprintování či obranu, kde budou přidané nové možnosti.

Vrátit by se také měli angličtí komentátoři Peter Drury a Jim Beglin a zachována bude i možnost "Option Files" (přidá se později), která nabízí možnost úprav různých aspektů.

Více informací se dozvíme v srpnu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama