Phil Spencer naznačil možný návrat sérií Starcraft a Warcraft
StarCraft Novinka Phil Spencer naznačil možný návrat sérií Starcraft a Warcraft

Phil Spencer naznačil možný návrat sérií Starcraft a Warcraft

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

8
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Dočkáme se nových dílů?

Reklama

Šéf herní divize Microsoftu Phil Spencer se v rozhovoru pro magazín Wired, který se točil především ohledně série Age of Empires, zmínil rovněž o možném návratu sérií Starcraft a Warcraft. Spencer na to otázku, zda plánuje návrat RTS série Starcraft nejprve odpověděl vyhýbavě.

„První věcí je, že aktuálně nemohu rozhodovat o tom, co se stane v Blizzardu, Activisionu nebo Kingu. Takže tohle všechno je jen takové povídání a přemýšlení o možných příležitostech.“

Odkoupení Activisionu Microsoftem aktuálně řeší antimonopolní úřady, takže není tato diplomatická odpověď nijak překvapivá. Spencer ale následně fanoušky značky přece jenom opatrně navnadil.

„Velmi rád bych si sedl s jednotlivými týmy uvnitř Activisionu a Blizzardu a Kingu a promluvil si o možnostech, jak tyto značky využít. Aktuálně to není něco, na čem bych se mohl podílet. Už samotná myšlenka, že bych mohl přemýšlet o tom, co s těmito značkami uděláme, je ale pro osobně opravdu vzrušující.“

Spencer dále k sériím Starcraft a Warcraft dodat, že hraním těchto her strávil spoustu času, takže by si jejich návrat zřejmě přál i z čistě osobního hlediska. Samotné vydání Starcraftu považuje za zásadní okamžik v herním průmyslu z pohledu esportu, RTS na konzolích a způsobu vyprávění příběhu v tomto žánru.

Přáli byste si nový Starcraft a Warcraft?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama