Phoenix Point opravdu již za týden
Phoenix Point Novinka Phoenix Point opravdu již za týden

Phoenix Point opravdu již za týden

Michal Jonáš

Michal Jonáš

Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One Apple Mac

Emzácká tahová strategie od autora X-COMu již klepe na dveře.

Reklama

Jestli máte rádi strategickou sérii UFO/X-COM, tak se vám bude jistě líbit její velmi slibný duchovní nástupce Phoenix Point od jednoho z původních autorů X-COMu, Juliana Gollopa, jenž je výrazně podepsán pod prvními dvěma díly UFO: Enemy Unknown a X-COM: Apocalypse.

Julian ač Brit, tak si v Bulharsku kvůli menším nákladům přes šesti lety otevřel nezávislé studio Snapshot Games, které se z původních osmi členů rozrostlo na současný velký vývojářský dům s více než padesáti zaměstnanci. První hra studia, tahové fantasy RPG Chaos Reborn, byla velmi dobře hodnocena, uspěla na Kickstarteru a navíc se i dobře prodává, tak se Gollop a spol. hned po ní pustili do mnohem většího projektu hry Phoenix Point.

 

Phoenix Point opravdu již za týden

A jelikož je Gollop velký nostalgik (Chaos Reborn je totiž moderní verzí Gollopovy staré hry Chaos: The Battle of Wizards z roku 1985), tak i druhý titul studia v podobě Phoenix Pointu mát být vzpomínkou na původní a dnes již klasickou sérii UFO/X-COM.

Jelikož Shapshot Games prakticky po celou dobu zápasili a stále zápasí s nedostatkem vývojářů, tak Phoenix Point postihlo rovnou několikeré zpoždění. Nejdříve se počítalo s koncem minulého roku, potom zase se začátkem letošního, pak se hra posunula na léto, počátek podzimu..., až nyní tu máme konečně na beton konkrétní datum vydání: 3. prosince 2019, což je přesně za týden!

Phoenix Point nemá cenu znovu představovat, protože ji podrobně popsal Corvus ve svém blogovém článku, ale tvůrci v posledních dnech a týdnech vypustili kvarteto čerstvých videí zejména o frakcích ve hře, tak si těch několik posledních dní (snad!) před vydáním zpříjemněte:

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=GJV_5HAgyps[/embed]

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=CcUZDKCDANw[/embed]

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=_rKfVlfuX5E[/embed]

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=taF4ZD3Egwk[/embed]

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama