Plants vs. Zombies
Blogy čtenářů Recenze Plants vs. Zombies

Plants vs. Zombies

Venku svítí slunko, ptáci zpívají a já si užívám nádherný sluneční den. Jenže v tu chvíli vidím, že za plotem u zahrady se začínají rojit zombíci.…

Reklama

Venku svítí slunko, ptáci zpívají a já si užívám nádherný sluneční den. Jenže v tu chvíli vidím, že za plotem u zahrady se začínají rojit zombíci. Neváhám ani vteřinu a mažu do špajzu pro brokovnici! Jenže zjišťuji, že nemám žádné náboje! „Sakra! Co teď?...HA!“ V tu chvíli jsem si vzpomněl na důležitou věc. „Žádný strach! Vždyť mám na půdě hromadu semínek s rostlinkami!“ Běžím z půdy zpátky na zahradu.....cestou vezmu kytky z parapetu… rychle zasadím semínka a bitva může začít! Jen Rostliny vs. Zombíci!

 

Zombíci jsou poslední dobou ve hrách hodně populární. Používáme opravdu proti nim všelijaké metody, širokou škálu zbraní, různě speciálně upravených zbraní, ale koho by napadlo proti invazi zombíků vyrukovat s rostlinkami? Ve hře Plants vs. Zambie se o tom přesvědčíme a kytky nám ukážou, že můžou být proti zombíkům mnohem účinnější než kdybychom si na zahradu stoupli s rotačním kulometem.

 

Princip hry je jednoduchý. Máme zahrádku, do níž můžeme vysazovat krostliny, s kterýma budeme bránit domek pana domácího. Rostliny se dělí na několik druhů – útočné, obranné, sluneční a různé speciální. Ze začátku je důležité zasadit sluneční rostliny jako slunečnice a zářící houby. Ty vám produkují sluneční paprsky, za které si můžete vysadit další rostliny. Čím více slunečních rostlin nasadíte, tím rychleji našetřite na útočné a obranné rostliny, ale zase čím více jich bude tím méně místa pro ostatní. Několikrát během levelu proti vám vyběhne velká vlna zombíků, která si často vyžádá speciální rostlinky jako bomby, miny a plno podobných věcí. K tomu postupně zombíci přicházejí s novými upgrady jako s kýblem na hlavě, který funguje jako brnění, zombík s tyčí vám přeskočí vaši první obranu, zombík s balónkem zase bez problémů proletí všechny vaše běžné rostliny a mnoho dalších druhů zombíků co komplikují obranu domku. Specialitou je zombík v podobě Michael Jacksona, který vám zatančí. Údajně v novější verzi Plants vs. Zombies už není. Plno lidem se to nelíbilo hlavně po smrti „krále popu“. Samozřejmě si s tím nejsem jistý jestli je to pravda, ale v létě tohodle roku jsem o tom četl jeden článek na internetu.

 

Po dokončení každého levelu vždy dostáváte další rostlinu nebo bonus, který vám v dalším z levelů pomůže. Spolu s tím ale vzniká strategické omezení a to, že si můžete do každého levelu sebrat jen omezený počet rostlin, kde musíte vždy vybírat jen některé. Špatná kombinace rostlin může způsobit, že level nevyhrajeme, protože nebudeme mít nějakou speciální, která dokáže právě zastavit konkrétní typ zombíka. Někdy je i trochu škoda tohoto omezení, protože s omezením rostlin se snižuje zábava při jejich používání. Často se totiž zaměříte jen na slabší a levnější rostliny, které máte odzkoušené a ostatní za celou hru třeba ani nepoužijete.

 

Kromě běžných levelů, kde šetříme pomocí slunečních rostlin paprsky na nákup obraných a útočných rostlinek, tady máme ještě levely, kde rostlinky nám přicházejí na běžícím pásu a je na nás abychom je správně rozmístili a ubránili domek. Ve hře je něco okolo 50 rostlin a 26 druhů zombíků. Hru projdem 50 leveli + 20 miniher, kde si zahrajete například zombie bowling, whack A zombie, kdy dostanete do ruky palici a mlátíte z hrobu vylézající zombíky. Za ně dostanete sluneční paprsky a hodíte tam nejakou specialní rostlinku a mnoho dalších miniher. V příběhové linii bohužel musíte čekat mírný stereotyp, protože v zásadě se útoky zombíků neustále opakují, jen vám přibývají nové rostliny a sem tam se ukáže nový zombík. Mírným okořeněným jsou změny prostředí, kde budete bojovat před domem, na střeše a také nechybí den, noc, mlha. Každá změna prostředí si vyžádá i změnu strategie a výběr rostlin.

Hra je v 2D a má jednoduchou kreslenou grafiku, která akorát k ní nádherně padne. Co mě štvalo je to, že jsem musel hrát hru v malém okně neboť nejde nastavit rozlišení a na mém 22 palcovém monitoru hra vypadá přes celou obrazovku nehezky. Zvuky ve hře nejsou nijak perfektní, ale na druhou stranu nejsou nijak hrozné. Plants vs. Zambie patří rozhodně mezi jedny z nejlepší casual her. Jestli někdo hledá pohodovou hru na oddych, tak velmi doporučuju. 

... zde pokračujte v psaní ...

Plants vs. Zombies

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Vizualní zpracování
Minihry
Velké množství kytek
Mnoho druhů zombíků
Zombie Michael Jackson
občas obtížné
zdlouhavé
omezený výběr počtu druhů kytek na jednu bitvu
Mírný stereotyp
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama