PlayStation 4 přecejen s mechanikou?
PSP Novinka PlayStation 4 přecejen s mechanikou?

PlayStation 4 přecejen s mechanikou?

Roman Bičan

Roman Bičan

15

Dříve se mluvilo o tom, že PlayStation 4 již nebude mít žádnou mechaniku. Vzhledem k tomu, že se digitální distribuce rozšiřuje více a více, dal by se tento tah chápat. Bude to opravdu tak?

Reklama

Kdyby konzole PlayStation 4 neměla ve svém „těle“ zabudovanou mechaniku, o něco máloby slevnila. Na druhou stranu, internetová připojení ještě nejsou po celém světě tak rychlá, abyšly i desetigigové hry stáhnout dostatečně rychle. Ovšem, jednalo by se o poměrně dobrou ochranu proti pirátům.

Kazuo Hirai, šéf Sony Computer Entertainment, však tvrdí naprostý opak. „Podnikáme v odvětví, kde internetová připojení nejsou tak rozšířená, jak by se dalo očekávat. Pro nás bude vždy důležité fyzické médium. Myslet si, že digitální distribuce pokoří tu krabicovou za dva, za tři nebo za deset let, je nesmysl.“

Ačkoliv představilo Sony světu i PSPgo, přenosnou konzoli zaměřenou na digitální distribuci, vyhrálo také na plné čáře s Blu-ray mechnikou v konzoli PS3. Tudíž je málo pravděpodobné, že by se tohoto prvenství jen tak vzdalo.

My musíme souhlasit. Konzole přeci jen slouží i jako domácí multimediální centra pro přehrávání filmů, hudby, domácí knihovny fotografií a mnoha dalšího. Na druhou stranu se neví, jak to bude s tímto odvětvím za nějakých 5 let. Nezbývá, než si počkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama