PlayStation 4 update 4.00 nabídne lepší Share menu a zpřehlední knihovnu
Novinka PlayStation 4 update 4.00 nabídne lepší Share menu a zpřehlední knihovnu

PlayStation 4 update 4.00 nabídne lepší Share menu a zpřehlední knihovnu

Filip Němec

Filip Němec

29

Vybraní hráči, kteří se přihlásili do betatestu, si vyzkouší nejnovější update již zítra.

Reklama

Update s kulatou číslovkou 4.00 a označením Shingen nabídne mnoho užitečných funkcí, přičemž tou nejmarkantnější změnou bude drobná úprava uživatelského prostředí, a to nejen z hlediska funkčnosti, ale také vizuálního zpracování. Mezi nejviditelnější změny patří nová systémová pozadí a také hub “What´s new”, který se dočkal celkového zpřehledněni. Vizuálního přeleštění se dočkaly také notifikace a stejně tak některé systémové ikony.

Velkou změnou prošlo i tzv. “Rychlé menu”, které se zobrazí po dlouhém stisku PS tlačítka na ovladači. Nově bude zakrývat jen část obrazovky, takže zčásti uvidíte i právě spuštěnou hru. Rovněž samotné menu nabídne nové informace, jako je seznam vašich přátel, kteří jsou online, možnost přidat přátele nové a podobně. Dobrým vylepšením je také to, že si jednotlivé funkce této nabídky budete moci namixovat přesně podle svých potřeb.

Podobně je na tom nyní i Share obrazovka, ze které se rovněž stává menu, protože bude zakrývat jen část obrazovky. Samotné nahrávání a upload videí a obrázků by teď měl být ještě rychlejší a jednodušší.

Pokud holdujete elektronické distribuci, jistě se to v knihovně s vašimi hrami hemží pěknou řádkou ikon. V takovém případě pro vás bude nejvíce potěšující nová funkce, díky které budete moci vytvářet složky a do nich si řadit své hry a aplikace. Stejně tak bude knihovna nově zobrazovat hry přímo nainstalované na HDD a pouze obsah, který vlastníte, ale není nainstalován.

Poslední střípky, o které se s námi Sony podělila na svém oficiálním blogu, prozrazují, že bude možné zobrazovat trofeje v offline režimu, takže nebude třeba čekat na někdy zdlouhavou nahrávací obrazovku. Nespecifikovaných vizuálních změn se má dočkat i váš profil, který by měl být nyní přehlednější a bude možné si nahrát jako profilovou fotku libovolný obrázek.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama