PlayStation 5 by již brzy nemusel být nedostatkovým zbožím
Novinka PlayStation 5 by již brzy nemusel být nedostatkovým zbožím

PlayStation 5 by již brzy nemusel být nedostatkovým zbožím

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

11
Platformy PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4

Konzole se začínají objevovat na pultech obchodů.

Reklama

V půlce října jsme vás informovali o navýšení dodávek konzole PlayStation 5. Údaje, se kterými přišel analytik David Gibson, ukazovaly, že se v září dodávky PS5 do USA meziročně zvýšily o 400 %. Právě toto navýšení dodávek, které by mohlo pokračovat i v následujících měsících, nám dává naději, že by PlayStation 5 už nemusel být tak nedostatkovým zbožím.

Výše zmíněné navýšení dodávek se podle posledních indicií už minimálně v USA začíná pomalu projevovat. Na sociálních sítích se totiž v uplynulých dnech začaly objevovat fotografie z obchodů, ve kterých byly k vidění regály plné PS5. Z velké části se jedná o velký americký řetězec Walmart.

Kromě standardních verzí konzole se začínají ve větší míře prodávat i bundly s hrami, což můžeme rovněž považovat za dobré znamení. Nejčastěji se jedná o bundle s Horizon Forbidden West nebo Fifou 23. V blízké době by se měla objevit rovněž kolekce s God of War Ragnarök.

Právě blížící se vydání God of War Ragnarök v kombinaci s tradičně důležitou předvánoční sezónou jsou pro Sony jasnými motivačními faktory k tomu, aby dodala co největší množství konzolí a uspokojila očekávanou vysokou poptávku. Uvidíme, zda a případně kdy se zvýšené dodávky projeví i na dalších trzích včetně České republiky.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama