PlayStation 5 se má již příští rok dočkat nové verze
Novinka PlayStation 5 se má již příští rok dočkat nové verze

PlayStation 5 se má již příští rok dočkat nové verze

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

23
Platformy PlayStation PlayStation 5

Konzole by měla být kompaktnější.

Reklama

V půlce září jsme vás informovali o spekulacích magazínu Insider Gaming, dle kterých Sony připravuje novou verzi konzole PlayStation 5 s odnímatelnou mechanikou. Tyto spekulace nyní opět ožívají díky webu The Leak, jehož informace jako první sdílel a doplnil právě Insider Gaming, v jehož čele stojí Tom Henderson.

The Leak ve svém článku tvrdí, že nová verze konzole PlayStation 5 nabídne odlišný vzhled a kompaktnější provedení. Konzole by měla být rovněž lehčí. Dle zdrojů magazínu se má konzole dále zbavit nutnosti používat samostatný stojánek v horizontální poloze. Japonská společnost se zmenšením samotné konzole údajně snaží ušetřit výrobní i přepravní náklady.

Výroba konzole má začít ve druhém čtvrtletí příštího roku. K prvním zákazníkům by se poté měla dostat v průběhu září. Vydání se však může z různých důvodů posunout. Ačkoli The Leak nezmiňuje odnímatelnou mechaniku, tak právě tato novinka by vzhledem k důrazu na úsporu rozměrů a váhy dávala smysl. Odnímatelná mechanika se má totiž prodávat samostatně, což by mohlo o něco snížit i cenu samotné konzole.

Informace magazínu The Leak doplnil Insider Gaming tvrzením, že nová verze časem úplně nahradí stávající verzi PlayStationu 5, která by se měla přestat vyrábět v říjnu příštího roku. Z toho důvodu je možné, že menší PS5 neponese přízvisko Slim, jako tomu bylo u předchozích generací.

Insider Gaming závěrem zmiňuje možný příchod PlayStationu 5 Pro, k jehož vydání by však mělo dojít nejdříve v roce 2025. V každém případě je nutné podotknout, že se stále jedná o spekulace, které nikdo ze Sony oficiálně nepotvrdil. V níže přiloženém videu si můžete připomenout představení původní a nadále aktuální verze PlayStationu 5.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama