PlayStation 5 údajně již brzy umožní streamování nových her z cloudu
Novinka PlayStation 5 údajně již brzy umožní streamování nových her z cloudu

PlayStation 5 údajně již brzy umožní streamování nových her z cloudu

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

8
Platformy PlayStation PlayStation 5

Blízko má být rovněž integrace Discordu.

Reklama

Magazín Insider Gaming s odkazem na své vlastní zdroje tvrdí, že připravovaná aktualizace 7.0 pro konzoli PlayStation 5 přinese dvě důležité novinky. V první řadě se mají hráči dočkat rozšířené funkce, která jim umožní hrát aktuální PS5 hry z cloudu. Jednotlivé tituly, které budou tuto funkci podporovat, tak nebude nutné stahovat přímo do konzole. Místo toho je bude možné rovnou spustit a streamovat z cloudu.

Tato funkce je aktuálně dostupná pouze u vybraných starších her z éry PS1, PS2 a PS3 a patří mezi hlavní přednosti nejdražší verze předplatného PlayStation Plus s přízviskem Premium. Předplatitelé této verze předplatného by tak s příchodem zmíněné aktualizace mohli z cloudu nově hrát i aktuální tituly. Je však otázkou, jak velká skupina her by hraní z cloudu reálně podporovala.

Pokud se zmíněné informace potvrdí, tak je zřejmé, že Sony tímto krokem reaguje na konkurenční Microsoft, který ve svém předplatném Xbox Game Pass hraní z cloudu nabízí u většiny titulů. Dále za tím můžeme vidět snahu o zatraktivnění služby PlayStation Plus Premium, která toho s výjimkou retro her oproti levnějším verzím předplatného momentálně příliš nenabízí.

Druhou chystanou novinkou připravované aktualizace má být plnohodnotná integrace Discordu. Budoucí podporu Discordu před časem slíbili samotní zástupci Sony, takže je příchod této populární komunikační platformy na PS5 jen otázkou času.

Magazín Insider Gaming dokonce zmiňuje konkrétní datum vydání aktualizace 7.0, které mělo být stanoveno na 8. března. Dnes se hráči shodou okolností dočkali vydání aktualizace 6.50, která přidala podporu pro nový ovladač DualSense Edge.

PlayStation 5 údajně již brzy umožní streamování nových her z cloudu
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama